Keď sa naučíte tento jednoduchý recept na domáce cestoviny, už nikdy si ich nekúpite v obchode

Advertisements

Príprava rezancov do polievky je celkom jednoduchá záležitosť. Na ich výrobu nebudete dokonca potrebovať ani špeciálny prístroj. Ak ste fanúšikom rôznych polievok, predovšetkým vývarov tak ako ja, tento recept vás určite poteší. Kupované rezance majú často nevýraznú chuť a veľmi ľahko sa rozvaria. To určite dobre poznáte. Pri tomto recepte je najdôležitejšie dobre rozpracovať cesto a potom ich nechať vysušiť. 

rezance9
bonappetit.com

Na výrobu domácich rezancov budete potrebovať:

1 hrnček hladkej múky

2 vajíčka

1 lyžičku soli

Postup:

Múku si preosejeme, pridáme lyžičku soli a v strede urobíme priehlbinku, kam pridáme dve vajíčka.

rezance3
thepioneerwoman.com

Cesto je najlepšie spracovať rukami.

rezance4
thepioneerwoman.com

Cesto je vypracované, keď sa už nelepí, je tuhšie a má na všetkých miestach rovnakú farbu. Pracovnú dosku si následne pomúčte a z cesta vyvaľkajte tenké placky.

rezance5
thepioneerwoman.com

Pokračovanie na ďalšej strane…



Share on Facebook0
Zobraziť viac
Komentovať (0)

Advertisements