Francúzsko

Asi nebude prekvapením, keď povieme, že Francúzi milujú svoje croissanty. Tie sú tradičnou súčasťou raňajok. Chýbať však podobne ako u Kubáncov nemôže ani káva.

fbcoverstreet.com
fbcoverstreet.com

Filipíny

Tradičným pokrmom na Filipínach je Pandesal. Ide o pečivo vytvorené z 5 ingrediencií ako soľ, cukor, vajcia, múka a kvasinky. K pečivu si tu ľudia radi vychutnajú aj šálku dobrej kávy.

recipeshubs.com
recipeshubs.com

India

V južnej Indii je tradičným raňajkovým pokrmom Idli. Ide o pikantný koláč, ktorý sa najčastejšie podáva s čatní (zmes korenia, byliniek a ovocia alebo zeleniny).

monsoonspice.com
monsoonspice.com

Japonsko

Raňajky sa v Japonsku od ostatných pokrmov veľmi nelíšia. Tvorí ich polievka, dusená ryža, zelenina a ryby.

jpninfo.com
jpninfo.com

Maroko

V africkom Maroku by ste tiež sa žiadnej exotiky nedočkali. Základom je chlieb, džem, maslo a syr.

cookingtheglobe.com
cookingtheglobe.com

Škótsko

Narozdiel od Angličanov si Škóti potrpia na ľahšie raňajky. Postačí im tradičná miska ovsenej kaše.

thewellbeingclinic.ie
thewellbeingclinic.ie

Kórea

Na kórejskom polostrove sa na raňajky tradične podáva pokrm, ktorý je najlepšie opísať ako zrolovanú omeletu. Tá sa podáva niekedy s mäsom, inokedy len so zeleninou.

eugeniekitchen.com
eugeniekitchen.com

Portugalsko

Základom portugalských raňajok je znovu káva. K nej si radi pochutnajú na croissantoch alebo inom pečive s džemom či syrom.

hostelbookers.com
hostelbookers.com

Rusko

Nielen v Rusku, ale aj Bielorusku, Litve, Lotyšsku a Ukrajine sa deň začína s takzvanými Syrnikmi, čo sú vlastne akési syrové palacinky.

wikihow.com
wikihow.com

Mexiko

Mexiko si ráno pochutnáva na chilaquiles, čo sú vlastne kukuričné tortily s pikatnou omáčkou, vajíčkom a zeleninou.

flickr.com
flickr.com

Turecko

Snáď najviac si na raňajky doprajú Turci. Na stole im nechýba pečivo, syry, maslo, olivy, vajcia, paradajky, uhorky, lekváre, med, Kaymak, salámy a iné pokrmy. To všetko zapijú tureckým čajom.

flickr.com
flickr.com

Slovensko

Na Slovensku vyzerali kedysi tradičné raňajky celkom inak. V časoch, keď sa väčšina obyvateľstva živila poľnohospodárstvom, boli raňajky hlavným jedlom dňa. Podávali sa sýte teplé jedlá ako polievky, cestoviny, či kaše, aby roľníci mali dostatok energie po celý deň. S rozvojom mestského života sa charakter raňajok menil a hlavným jedlom dňa sa stal obed. Raňajky odvtedy pozostávajú z kávy, chleba s maslom a lekvárom, alebo syrom či šunkou.

livelearnloveeat.com
livelearnloveeat.com

Kde by ste si na raňajkách najradšej pochutnali vy?

interez.sk (Lukáš M.), thisisinsider.com
Uložiť článok

Najnovšie články