Niektorí budúci rodičia sa radi nechajú prekvapiť, iní sú zas radšej, keď sú na všetko pripravení.

To sa týka aj odhalenia toho, či sa má narodiť dievčatko alebo chlapec. Už stáročia sa dokonca ľudia zámerne pokúšajú ešte počas počatia ovplyvniť pohlavie dieťatka. Trval na tom napríklad aj kráľ Henrich VIII., ktorý nechcel mať v domácnosti príliš veľa dievčat. Okrem toho, že chcel dediča, myslel si, že vychovať dievčatá je finančne náročnejšie. Aké metódy sa na ovplyvnenie a zistenie pohlavia používali?

Článok pokračuje pod videom ↓

Chcete chlapca? Hľadajte zajaca

Medický spis z 12. storočia ženám odporúčal, že ak chcú počať chlapca, ich muž  by mal nájsť samičku zajaca, vybrať jej maternicu aj pohlavný orgán, nechať ho usušiť, prášok nasypať do vína a vypiť ho. Žena zas mala podobnú procedúru urobiť s orgánmi zajačieho samca.

unsplash.com

Podväzovanie semenníkov

Plínius starší veril, že ak podviažete ten správny semenník, narodí sa vám potomok, po akom túžite. Ak chcete dievča, podviažte pravý semenník, ak chlapca, tak ľavý. Rímsky „odborník“ sa dušoval, že na ovciach to zaručene funguje, iste by teda malo aj na ľuďoch.

Čo radili Gréci?

Antickí Gréci, ako napríklad Parmenides a Anaxagoras verili, že muž musí počas milovania správne mieriť. Tvrdili, že semeno smeruje prirodzene z ľavej strany muža do ľavej časti maternice a z pravej strany na pravú stranu maternice. Ak sa muž rozhodne mieriť naopak, teda z ľavej strany na pravú, splodí dievčatko.

Lyžička pod posteľou

Aj keď v minulosti boli preferovaní potomkovia mužského rodu, niekedy rodičia predsa len zatúžili po dievčatku. Čo v takom prípade? Schovajte pod posteľ drevenú lyžičku. Ak chcete zvýšiť svoje šance, pridajte pod vankúš ružovú mašľu.

Žena so zelenou pokožkou

Aj Egypťania mali svoje „zaručené“ recepty na splodenie chlapcov. Papyrus napísaný pred 4000 rokmi napríklad odporúča vyhľadať ženu so zelenkastou pokožkou. Aby sa zistilo, či skutočne čaká chlapca, odporúčalo sa, aby sa vymočila na jačmeň. Ak začal rásť, je to jasné znamenie.

Aký chlieb konzumujete?

Ďalšia z teórií tvrdí, že pohlavie dieťatka ovplyvníte tým, ktoré časti chleba konzumujete. Ak rodičia túžili po chlapcovi, mali jesť len okraje, ak chceli dievča, mali jesť len strednú časť. Ak ste však náhodou zjedli stred a chceli ste chlapca, nezúfajte, odporúča sa, aby si tesne pred stykom dal muž šálku kávy.

unsplash.com

Správna strana maternice

Podľa teórie z čias 16. storočia, ak chce žena chlapca, mala by po sexe ležať na pravej strane, pretože mužskí potomkovia rastú práve tam. Maternica mala podľa vtedajších lekárov 7 komôr, tri na pravej strane, tri na ľavej a jednu v strede. Ak sa plod uhniezdil v strede, bol by z neho hermafrodit.

Severný vietor

Ešte v 17. storočí sa verilo, že pohlavie dieťatka dokáže ovplyvniť smer, ktorým fúka vietor a smer, akým je uložená posteľ. Hovorilo sa, že ak chcete chlapca, otočte svoju posteľ smerom na sever. Ak však v tom čase fúkal južný vietor, hrozilo, že sa narodí dievča.

Francúzi a semenníky

Ak chcel v minulosti Francúz chlapca, odporúčalo sa, aby pil kolu. Niektorí však boli ochotní zájsť aj k drastickejším riešeniam. Nejeden Francúz si v nádeji, že sa mu narodí chlapec, odrezal ľavý semenník. Takáto kastrácia sa však akosi míňala účinku.

Prísna diéta

Šialené teórie sa nevyhli ani viktoriánskej ére. Verilo sa napríklad, že ak chce žena chlapca, mala by dodržiavať prísnu diétu. Moderné štúdie však dokazujú opak. Ak žena prijíma veľa kalórií, je pravdepodobnejšie, že sa narodí chlapec.

Mesačný spln

Istá teória z 19. storočia tvrdila, že pohlavie dieťaťa závisí od dennej doby, v ktorej sa rozhodnete oddať sa radovánkam. Chlapci sa údajne rodili, ak boli počatí počas noci a dievčatá zas poobede. Okrem toho, dievča sa malo narodiť, ak ste splodili dieťa počas párneho dňa v kalendári.

Silní plavci

V 12. storočí zas ľudia verili, že na počatie chlapca treba muža so silnými spermiami, pretože tak káže Boh. Ak sú spermie slabé, narodí sa dievča. Brali by sme to však s rezervou, vzhľadom na to, že teóriu vymyslela mníška žijúca svoj život v celibáte.

Jedzte banány

Ak ste si neboli istí smerom vetra alebo ste nemali chuť odrezať si semenník, babice odporúčali konzumovať banány. Nevedno, či kvôli tvaru alebo obsahu draslíka, banány však mali zvýšiť šance, že sa narodí chlapec.

unsplash.com

Galenove rady nad zlato

Rímsky vedec Galenos trval na tom, že ak chce žena počať dievča, má si na ľavé chodidlo uviazať čiernu stužku. Zvláštne je však aj jeho tvrdenie, že ak niekto tehotnej žene na hlavu umiestni petržlen bez jej vedomia, pohlavie dieťaťa ovplyvní ten človek, s ktorým sa bude najbližšie rozprávať. Takže pozor na petržlen! Okrem toho, ak chcela žena počať chlapca, odporúčal Galenos, aby sa dva dni potierala husacou masťou a na tretí deň sa pokúsila zviesť manžela.

Tiež ste počuli o nejakej zvláštnej metóde kontroly pohlavia dieťatka? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: 7 najšialenejších panovníkov, ktorí dostali do rúk moc napriek tomu, že boli úplnými bláznami

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov