Veríte na náhody?

Niektoré veci totiž ako náhody vôbec nevyzerajú. Skôr sa zdá, že si z nás život uťahuje, aj keď práve nie je prvý apríl. Keď taká situácia nastane, človek nemá na výber, len sa s ňou zmieriť – v tom lepšom prípade. Niekedy však tá irónia naberie také rozmery, že len nechápavo krútime hlavou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Protest proti prilbám

Philip Contos bol motorkár, ktorý trval na tom, že mať na hlave prilbu počas jazdy na motorke je úplná zbytočnosť. Dokonca sa zúčastnil aj protestu, keďže vláda sa chystala zaviesť zákon, ktorý by prilbu prikazoval. Počas tohto protestu však stratil nad svojou motorkou kontrolu, preletel cez riadidlá a padol priamo na hlavu. Na následky svojich poranení umrel. Keby mal prilbu, mohol by žiť.

Nikto nevie, kto vymyslel hydrant, pretože patent zhorel do tla

K množstvu vynálezov sa hlási viacero autorov a podobne to bolo aj s hydrantom. Nikto však nevie, kto je jeho skutočným autorom, pretože pôvodný patent zhorel pri požiari. Hovorí sa však, že ho okolo roku 1801 vynašiel Frederick Graff Sr.

Právnici sa obrátili proti Trumpovi

Za posledné tri desaťročia čelil Donald Trump údajne až 3 500 žalobám. Až 60 z nich podali ľudia, ktorým nezaplatil za ich prácu. Ironicky, napokon ho z rovnakých príčin zažalovali právnici, ktorí ho predtým obhajovali.

President Donald Trump pauses for applause during his Address to Congress on Tuesday, February 28, 2017, at the U.S….

Gepostet von President Donald J. Trump am Freitag, 10. März 2017

Paranoidný kráľ

Kráľ Mithridates VI bol natoľko paranoidný, že požíval v malých dávkach jed, aby si proti nemu vybudoval imunitu. Keď sa však dostal do rímskeho zajatia, chcel sa zabiť práve jedom. Kvôli svojej paranoji sa však otráviť nedokázal.

Ostrov kanibalov

V roku 1904 sa potopila švédska loď a jeden z námorníkov, Carl Emil Pettersson, sa dostal na ostrov kanibalov. Predviedli ho pred kráľa, aby rozhodol, čo s ním. Kráľova dcéra sa však do námorníka zamilovala, ten si ju vzal za ženu a napokon sa sám stal kráľom ostrova.

Ušiel z väzenia a zomrel o deň neskôr

Troy Leon Gregg ušiel s niekoľkými spoluväzňami v roku 1980 z väzenia, aby sa vyhol poprave. Z voľnosti sa však netešil príliš dlho, pretože len o deň neskôr sa dostal do potýčky v bare a na následky zranení zomrel.

Gepostet von Troy Leon Gregg am Dienstag, 3. Januar 2017

Osud Christine Maggiore

Christine bola diagnostikovaná choroba AIDS a aby pred ňou varovala, prednášala na školách. Jedného dňa sa však dočítala, že symptómy choroby môžu byť spôsobené užívaním drog a nesprávnou výživou. Vysadila preto lieky a porodila dve deti. Jedna z jej dcér však zomrela a keď úrady určili, že príčinou bol zápal pľúc spôsobený AIDS, Christine podala žalobu. Vo veku 52 rokov však sama zomrela z rovnakých príčin.

Splácanie dlhov

Istý americký kostol v roku 2007 zakúpil Bentley v hodnote 150 000 dolárov, avšak odmietol zaplatiť účet za vodu vo výške 12 000 dolárov. Celkové dlhy sa napokon vyšplhali na 1,5 miliónov dolárov. Jedného dňa však kostol zasiahol blesk a ten zhorel do tla.

Nezničiteľné sklo

Garry Hoy vypadol z 24. poschodia budovy, a to po tom, čo chcel skupinke študentov ukázať, že sklo na oknách je nerozbitné. Tento trik predtým už zopakoval viackrát a sklo sa skutočne nikdy nerozbilo. Nerozbilo sa ani tentokrát, ono totiž celé vypadlo z rámu.

Foto: pixabay.com

Rasista s africkými koreňmi

Craig Cobb je zarytý rasista a rozhodol sa, že nadradenosť belochov dokáže tým, že absolvuje genetické testy priamo v televíznom vysielaní. Zrejme však nečakal, že výsledky nebudú podľa jeho predstáv. Ukázalo sa totiž, že zo 14 percent je Afričan. Tento fakt akceptovať odmietol a z nepodarených výsledkov obviňoval neschopnosť vedy.

Nuž, s iróniu sa neradno zahrávať.

Pozri aj: Karma je zdarma. Toto je 8 najkurióznejších dôkazov, ktoré usvedčili vrahov z vrážd, ktoré spáchali

unbelievable-facts
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov