Joyce bola mladá žena a ľudia ju mali radi, no predsa bola osamelá.

Jedného dňa balila vo svojom byte posledné vianočné darčeky pre svojich blízkych. Z nejakého dôvodu však práve v tomto momente naposledy vydýchla. Nebol pri nej nikto, kto by ju vzal rýchlo do nemocnice. Nebol pri nej nikto, kto by sa o ňu postaral, koho by zaujímal jej osud. Jej osud nezaujímal nikoho celé tri roky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Mnohí z nás si takýto extrém nedokážu ani len predstaviť. Presne takto však vyzeral osud Joyce Vincentovej, ktorá zomrela ešte v roku 2003. Všetci tvrdili, že to bola úžasná mladá žena a každý ju mal rád. Zrejme však nie natoľko, aby zistili, či je v poriadku, keď jedného dňa neprišla do práce.

Príčina smrti 38-ročnej Joyce do dnešného dňa nie je známa. Desivejší je však fakt, že smrť ženy si nikto nevšimol celé tri roky. Našli ju až úradníci, ktorí ju chceli vysťahovať po tom, čo prestala platiť za svoje bývanie. Keď sa o osud ženy začali zaujímať úrady a novinári, spočiatku sa nikto nechcel priznať, že ju pozná. Ženu celé tie roky nehľadala dokonca ani jej rodina. Až po čase sa začali ozývať kolegovia a priatelia. Tvrdili, že to bola talentovaná, inteligentná, dobrosrdečná žena. Živila sa ako speváčka a vďaka svojmu talentu sa dokonca stretla aj so Steviem Wonderom a Nelsonom Mandelom. To však zrejme nestačilo.

unsplash.com

Hovorí sa, že zdanlivo zdravá žena zomrela na osamelosť. Znie ako vystrihnuté z filmu, hrozba je však vážnejšia, ako si uvedomujeme. Čoraz viac ľudí žije len na sociálnych sieťach, v skutočnom živote sú však osamelí a čoraz viac ľudí trpí depresiami. Ľudia sa vzdávajú lásky a priateľov, pretože sa boja sklamania. Nedokážu viac iným dôverovať. Je možné, že na tom bola podobne aj Joyce? Tiež už nedokázala nikomu dôverovať?

Aj keď sa každému zdalo, že sa predsa usmieva a musí byť teda šťastná, opak mohol byť pravdou. Za úsmevom sa ukrýva neraz viac bolesti, ako dokáže človek uniesť. Nikdy nemôžete vedieť, čím si človek práve prechádza, no dokážete tak veľa zmeniť drobnými gestami a tým, že prejavíte úprimný záujem. Každý má veľa práce, veľa povinností a starostí, nie je však nič dôležitejšie, ako nájsť si chvíľku času na blízkych. Aj na tých, s ktorými sa nestretávate denne.

unsplash.com

Príbeh Joyce Vincentovej je výkričníkom. Čoraz viac ľudí sa uchyľuje do svojho osamelého sveta a keď jedného dňa odídu, nikto si to ani nevšimne. Takýto osud by nemal postihnúť nikoho. Nebojte sa komunikovať s inými, povedzte milý kompliment, usmejte sa, pozdravte, a to nielen na sviatky. Každý jeden deň je príležitosťou, nečakajte na ten správny čas. Zaujímajte sa o ľudí okolo seba, nikdy neviete, ako môžete niekoľkými slovami či úsmevom niekomu zmeniť život.

Pozri aj: Osamelo sa môžete cítiť aj medzi ľuďmi. Toto je 8 prekvapivých fyzických príznakov, ktorými trpia osamelí ľudia

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov