Každá z nás to pozná. Pozrieme sa naňho a podlomia sa nám kolená, zrýchli dych a tep a máme motýliky v bruchu.

Jeho záhadný a tajomný pohľad, sebavedomá chôdza a jemný poloúsmev jedným kútikom, to všetko nás na ňom tak priťahuje. Napriek tomu, že je zjavne ten typ muža, ktorý nie je ideálnym partnerom a s ktorým to nebude jednoduché, napriek tomu nás to k nemu tak ťahá.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ale prečo je to tak?

pixabay.com

Nie je to len o psychike. Už oddávna je známe, že čím je muž viac psychicky a fyzicky nadpriemerný a iný od ostatných, získava väčšiu moc, rešpekt a stáva sa pre nás príťažlivejší. Bohužiaľ, nie len pre nás, a preto má taký muž spravidla vždy viac žien a mileniek, ako jeho nevýraznejší rovesníci.

Spomeň si na tvoj obľúbený seriál či film. Je klasika, že v nich býva tá jedna postava takzvaného ”Bad Boy” chlapca. Ten záhadný, uzavretý, komplikovaný, nedostupný a problematický chlap, ktorý ti ale vždy pripadal tak sexy. Mohol sa chovať ako psychopat, no potom sa sladko usmial a ty si sa išla roztopiť. Prečo sme ale také?

Prečo sme naivné a myslíme si,  že takí muži nás budú skutočne milovať?

pexels.com
Povedzme si narovinu. Miluješ adrenalín. Dobrý chlap ti dá istotu, zázemie, lásku, pozornosť, pochopenie. Ale toto nám často nestačí. Nudíme sa s nimi. Zlí chlapci sú sexi práve tým, že nevieme, čo od nich čakať. Dávajú nám pocit neistoty, čo môže byť vzrušujúce a zároveň ti to dáva pocit, že sa toho chceš držať a pripútať si toho muža k sebe. Cítiš sa pri nich byť krehká a plne sa mu oddáš, aj keď vieš, že sa k tebe nebude chovať najlepšie. Si žena a priťahuje ťa robiť veci, ktoré sú zakázané. Zakázané ovocie predsa chutí najlepšie. Ale napriek tomu, že si uvedomuješ, že ten chlap nie je ten, kto by mal byť otec tvojich detí, stále v hĺbke duše dúfaš, že ho zmeníš.

Iste, aj motyka vystrelí a môže sa stať, že sa do teba taký chlap zamiluje. No vo väčšine prípadov sa pri tebe len zabaví a potom ťa odkopne. Surová pravda. Pravdou totiž je, že taký chlap myslí v prvom rade na seba a myslieť si, že TY budeš jeho prioritou, je naivné. Stále hovoríš a chceš veriť tomu, že sa zmení. Že ho ty dokážeš zmeniť. A ak to naozaj urobíš, klobúk dole. Ale pravdepodobne skončíš ako ostatné pred tebou – so zlomeným srdiečkom.

Niektoré z nás sa ale musia vybúriť a párkrát v živote popáliť, zažiť si veci, ktoré vieme, že nie sú správne, ale napriek tomu sú vzrušujúce, aby sme sa potom mohli usadiť k tomu dobrému, citlivému chlapovi. Pravdou však naďalej zostáva, že zlí chlapi majú v sebe niečo, istý rešpekt a iskru, ktorá nás na nich bude vždy priťahovať.

Pozri aj: VIDEO TÝŽDŇA: 8 ZÁKLADNÝCH ZNAKOV, KTORÉ VÁM UKÁŽU ČI MÁTE ZRELÚ OSOBNOSŤ

Odzadu.sk
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov