V živote toho zažijeme dosť. Zlomené srdce, koniec priateľstva, smrť, sklamanie, nenávisť, zmena. Všetky tieto udalosti nás istým spôsobom formujú a menia.

Avšak kto pri tom neutrpel zranenia na duši? Kto si neodniesol lekcie do života? Myslím, že každý z nás si berieme do ďalšej kapitoly nášho života svoje trápenia a bolesti. I keď sa ich snažíme zbaviť a zabudnúť na ne, vnútri nás sú hlboko zakorenené a zostanú tam navždy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak si myslíš, že nie si silná žena, pozri sa na svoje prehry i výhry. Pozri sa spätne na svoje úspechy a pády. Pozri, čo všetko si dokázala. Vždy si sa zachovala najlepšie, ako si vedela. Vždy si pomohla, ako si len vedela. Vždy si konala najlepšie, ako si uznala za vhodné.

pexels.com

Silné a múdre ženy to mali podľa môjho názoru vždy ťažšie v živote. Boli nezávislé, milovali milovať, ale vedeli, kedy odísť. Boli iné a odlišné. A to niektorých ľudí štve. Dnes sa nenosí elegancia a rozum, dnes je to o psovi na snapchate, počte followerov na instagrame a o móde, ktorá okolo vkusu ani nechodí. Samozrejme, nechcem byť ironická ani pesimistická. Stále sú na svete ľudia, ktorí milujú vzácne, ktorí si uvedomujú pravé hodnoty. Ako ty. Ty, silná ženská.

Silné ženy zažívajú silné okamihy, no i silne ich poznačia. Silné ženy sú tie, o ktorých by si povedala, že žijú celkom dobrý a pohodový život. Málokedy sa ti posťažujú. Svoju bolesť prežívajú vo vnútri a snažia sa so svojimi problémami vysporiadať samé. Nehovoria o svojich problémoch iným. Málokedy sa zdôveria. Nechcú zaťažovať ostatných. I silné ženy sa cítia opustené, prázdne a bez života. Myslia si, že nikomu na nich nezáleží a boj, ktorý vedú so životom je zbytočný. I silná žena má slabé chvíľky, i silná žena sa mýli. I silná žena o sebe pochybuje, potrebuje pauzu od všetkého a chce len snívať.
pexels.com

Obidvujem silné ženy. Sú tak nenápadné a pritom úžasne dokonalé. Nemusia neustále dávať najavo, že sú silné, nezávislé a sú nad vecou. Jednoducho sú silné. Usmievajú sa cez slzy. Uvedomujú si hodnotu seba i druhých. Celý deň dokonale rozdávajú úsmevy a energiu, no v noci rozmýšľajú nad problémami, nad životmi a snažia sa to zmeniť. Neraz plačú. Neraz nevedia, čo ďalej. Silné ženy si ľahnú do postele s pocitom, že ich život dnes opäť bol trochu chaotický a smutný, no nevzdávajú sa. Sú odhodlané. Necítia sa silné, no hovoria, že robia všetko, čo je v ich silách, aby problémy zvládli. Silné ženy sa cítia občas nepotrebné a unavené. Niekedy ich vie Slnko potešiť, inokedy zarmútiť. Vo svojom vnútri sú pokojné bojovníčky, ktoré sú odhodlané bojovať do posledných síl. Trpia potichu. Silná žena počúva svoje vnútro, i keď vie, že ju to bude raniť.

Silná žena si ty, ktorá bravúrne zvláda strasti života. Obdivujem ťa, drahá moja silná ženská!

Pozri aj: LEKÁRI OZNAČILI „SYNDRÓM ZLOMENÉHO SRDCA“ ZA SKUTOČNÚ DIAGNÓZU

Odzadu.sk
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov