Na prvý pohľad sa zdalo, že Richard Kuklinksi je obyčajný muž.

Diabla v ňom nespoznali ani jeho susedia, ba ani jeho rodina a najbližší. Ukrývalo sa v ňom však také zlo, že pred ním mali rešpekt dokonca aj mafiáni. A to taký, že si ho najali, aby pre nich pracoval ako nájomný vrah. Stretnúť tohto muža by ste nepriali ani svojmu najhoršiemu nepriateľovi.

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď sa po rokoch Richard Kuklinski, prezývaný Iceman, napokon dostal za mreže, bol obvinený z vraždy piatich a neskôr šiestich ľudí. Tvrdil však, že ich pripravil o život stovky a nikto nemá odvahu jeho slová spochybniť. Stačil aj najmenší podnet na to, aby sa niekto stal Kuklinskeho obeťou. Inokedy nebolo treba nič, zabíjal len tak, pre zábavu a neskôr preto, lebo mu za to platili.

Richard však nemal pekné detstvo. Narodil sa 11. apríla v roku 1935 silne nábožensky založenej matke a otcovi alkoholikovi. Už keď bol malý, prejavovali sa u neho agresívne sklony. Zabil susedovu mačku a v 8. ročníku ho vyhodili zo školy. Svoju prvú vraždu spáchal údajne keď mal ešte len 14 rokov. Zabil chlapca, ktorý šikanoval ostatné deti v meste. O štyri roky neskôr sa začala jeho kariéra profesionálneho zabijaka.

Gepostet von Richard Kuklinski am Freitag, 22. August 2014

Netrvalo dlho a zaplietol sa s mafiou. Spočiatku ho poverili tým, aby držal kriminalitu na uzde, to sa mu však nepozdávalo, ventiloval si preto vraždené chúťky mimo ich dohľadu. Od roku 1954 sa pravidelne vydával z New Jersey do New Yorku, aby si mohol vyhliadnuť ďalšiu obeť. Nezáležalo mu na tom, koho zabije, pripravil o život kohokoľvek, kto sa mu čo i len trochu nepozdával alebo náhodného okoloidúceho, ktorý mal len smolu, že ho stretol.

Rovnako boli náhodné aj spôsoby vraždy, aj keď obete najčastejšie zastrelil alebo dobodal. Zbrane si však vyberal podľa nálady, od granátu až po cencúľ. Medzi jeho obľúbené ale údajne patrila fľaštička od spreja do nosa napustená kyanidom.

Jeho skutky sa napokon dostali do uší členov slávnej mafie De Cavalcante, ktorá si ho najala. Okrem toho plnil menšie či väčšie úlohy aj pre DeMea, Gambinovcov a niekoľko ďalších mafiánskych rodín. Vzhľadom na to, že bez najmenšieho náznaku výčitiek či zaváhania zabil Kuklinski kohokoľvek, aj mafia ho označovala za diabla. Ak bol niekto dlžníkom mafie alebo ich smerom škaredo pozrel, Kuklinski sa o to postaral.

Richard Kuklinski, the Iceman

Gepostet von John Dewey am Sonntag, 19. Juni 2016

Aby ho nechytili, Kuklinski odstraňoval obetiam zuby a prsty a niekedy hádzal telá do rieky Hudson. Keď policajti mŕtvoly našli, spočiatku si mysleli, že sa navzájom zabíjajú bezdomovci, vôbec netušili, že za tým všetkým je jediný chladnokrvný vrah.

Hovorí sa, že nikdy neviete, čo sa deje za zavretými dverami. A platilo to aj v tomto prípade, nikto z Richardovej rodiny nevedel, že majú dočinenia s brutálnym vrahom. V roku 1961 sa Kuklinski dokonca aj oženil so ženou menom Barbara a mali spolu tri deti. Už v tom čase mal na konte až 65 obetí. Aj pre susedov boli Kuklinski len obyčajná americká rodinka. Chodili do Disneylandu, deti navštevovali súkromné školy a na dvore pri bazéne organizovali večierky. Dokonca chodili každý týždeň aj do kostola.

Keď napokon polícia natrafila na stopu vedúcu k Richardovi a objavili sa pred jeho domom, Barbara stále nemala poňatia, čo jej muž vykonal. Neskôr však priznala, že stačilo málo k tomu, aby si na nej vylial zlosť a zbil ju. Napriek tomu, že zabil stovky ľudí, nikdy nezabil ženu a dieťa. Ako je možné, že tak dlho udržiaval zdanlivo normálny rodinný život? Dokázal to tak, že rodinu a to, čo robil pre mafiu, striktne oddeľoval. Mafii nehovoril nič o svojom osobnom živote, nestýkal sa s nimi, ak to nebolo nutné a vnímal ich ako zamestnávateľov.

The Iceman that badmotherfucker

Gepostet von Jon Lloyd Weiss am Donnerstag, 23. November 2017

Ako mnoho vrahov, aj Kuklinski mal svoje slabosti, rád sa s obeťami zahrával. V neskoršom rozhovore popísal, ako sa chystal zabiť muža a ten ho na kolenách prosil o zmilovanie. Mužovi povedal, že mu dáva pol hodinu na to, aby sa modlil k Bohu a zistil tak, či urobí niečo na jeho záchranu. Nič zvláštne sa ale nestalo a Kuklinski muža zabil. Zdá sa, že to je jediný prípad, ktorý vrah oľutoval, aj keď neoľutoval samotnú vraždu ale spôsob, akým ju vykonal.

https://www.facebook.com/ClassicGangsterSociety/photos/p.1016260161789359/1016260161789359/?type=1&opaqueCursor=AbqZrxNR8B5mAVtUd8aui47mLr7agFg6u38s2sgLOZ7gKhCqaMj-khI5H71t9W4oZ5Jos3cjIN046SHDMTyKhOp9LBp1ciU5RbBtwg18rQKSvDYWAo3JxJLht4CUoRliHZv2RLRjIqXclwh-LDTbl6THUGJZ70jUlQKwsASTeXrz2hIthwZxOA7UDkcw_GiF7RHt6XlL24nvjFOEicy1xYLoYfpsYBLECWgnezjKIfxluneStfSdtkXwPCfUy47XTTRzlAI4-MzpwAHTQLcatE_Mo2PdHi3rntoHnrm5BtdMoCR2lh_5EtXnNN831V85H5PAGk9GL4owNaIk_5hVwySxCUk9SXS_V0flS3ZQIuFmWKLvr2Vg8dly0nSduEGJ8kzvE2sYZp32zPUAlqEPBwWk&theater

Po 25 rokoch práce pre mafiu sa Kuklinski rozhodol vydať na vlastnú cestu, čo bola najväčšia chyba, akú urobil. Práve tá viedla políciu k jeho zatknutiu. Ďalšou Kuklinskeho chybou bol fakt, že paktoval s mafiánom Philom Solimenem. Richard ho považoval za niečo ako priateľa a v jednom z rozhovorov mu porozprával o svojom pláne k najbližšej vražde. Phil však ich rozhovor tajne nahral.

Jedného dňa, keď sa práve Barbara a Richard vybrali do mesta na raňajky, obkľúčila ich polícia a namierila im na hlavy zbrane. V roku 1988 bol Richard Kuklinski odsúdený na doživotie. Vďaka tomu si získal pozornosť množstva médií a psychiatrov a on si ju patrične užíval. S radosťou poskytoval rozhovory a o jeho živote vznikli dokonca aj dva dokumentárne filmy. Neváhal dokonca prezradiť aj to, koľko dostával za vraždy peňazí.

https://www.facebook.com/ClassicGangsterSociety/photos/p.792095120872532/792095120872532/?type=1&opaqueCursor=AbrgnVvke_L64KmlhT20lZLMj79Y9lsDrsBl3CgTctm1FTeqvs-U65KvEHJyuLw2GvJxEpsIhY9tKNTzXX_KJD5pl9Mj28uC_l-HHTQ9IScz7-1XYhuZFYJTW3CV6ieSxng3X9_OkICPahNcZlWffk1cMdmmPKa7_0F93ITTKdR8PSSiTTsRzt9OwnOa5MHyWks539Zg-o_Is-KcnHrVqdEVQwQN7y4UDkiSdWQlH-2LChYJNqS_DYW_hkChP0pSP5ypjpkClFvmL6xJRn_TnXfr0xs5-0-urpVUVSWxUscowN3c1PE-DoLvXExyAbjEGZPJdpOgKPP81zMKi4FCTM_l13-TZbbIi5XiuIN6l4L0m3GUu2ssEXrXmoC3ffLdcsMHtAp056fb8fb16uCEi2wRaeXLvzmLmW9UX9_rPwm5l84VNwxBHifXIrRzw2WW-MXdHl0zqqkj5uXjOyXSNjT9&theater

V jednom z rozhovorov sa priznal, že neľutuje ani jedinú vraždu a jediné, čo ho mrzí je to, že ublížil svojej rodine. Richard Kuklinski, jeden z najobávanejších vrahov všetkých čias, zomrel vo väzení 5. mája v roku 2006.

Pozri aj: Tienidlo z ľudskej hlavy či opasok z bradaviek. Ed Gein bol vrah a nekrofil, ktorý si z ľudí vyrábal nábytok a oblečenie

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov