Byť zavretý tri dni na izolačke, bez akéhokoľvek kontaktu s okolitým svetom, zamáva so psychikou aj veľmi silných jedincov. Pozrite si experiment, v ktorom známy Youtuber dobrovoľne podstúpil túto výzvu. Čo to urobilo s jeho psychikou?

Na Youtube môžete stráviť celé hodiny, ba až dni sledovaním pekných, no často aj pomerne zbytočných videí. K zaujímavým videám, ktoré tam môžete nájsť sú ale rôzne poučné, či experimentálne videá, ktoré vám ukážu, aká odolná je ľudská myseľ a ako málo stačí na to, aby jej odolnosť bola do značnej miery narušená. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Michael Stevens stojí za Youtube skupinou s názvom Vsauce. Michael má na konte niekoľko desiatok videí a milióny fanúšikov po celom svete. V rámci projektu Youtube Red sa Michael rozhodol vytvoriť sériu videí s názvom Mind Field. Aj keď platforma Red je za poplatok, prvé video je dostupné v rámci bezplatného Youtube, a tak si ho bez obmedzení môžete vychutnať aj vy.

Psychologický test na ktorý sa Michael odhodlal, na prvé počutie možno neznie náročne, no opak je pravdou. Test spočíva v tom, že je osoba po dobu 72 hodín, čiže troch dní zavretá v v malej izolovanej miestnosti, kde je neustále zasvietené svetlo. Takéto stereotypné prostredie, bez akýchkoľvek podnetov zamáva so psychikou úplne každého človeka. A tá Michaelova nebola výnimkou. Po niekoľkých desiatkach hodín bol z toho celého psychicky poriadne vyčerpaný a takmer celý experiment ukončil. Napokon však pozbieral všetku svoju zostávajúcu silu a experiment zvládol. Pozrite si tento unikátny experiment aj vy, z pohodlia svojho domova.

Pozri aj: Návrat do bežného života je nemožný. „Biela izba“ je najhoršou mučiacou technikou, ktoré ľudstvo pozná

psych.sk (mmm), youtube.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov