Nejeden film je taký, že jeho záver odhadneme už v prvých minútach.

Aj keď občas nevadí pozrieť si aj taký príbeh, kto by nemal rád filmy s nečakaným záverom? Ešte lepšie je, keď je nečakaný nielen záver, ale celá zápletka sa stupňuje. Ak hľadáte filmy, ktoré vás po celý čas udržia v napätí, tieto by ste určite mali vidieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vedľajšie účinky, 2013

Emily a jej manžel Martin majú zdanlivo dokonalý život a nič im nechýba. Všetko sa však zmení, keď sa Martin dostane za podvod na niekoľko rokov do väzenia. Emily sa rúca život a upadá do ťažkej depresie. Psychiater sa ju pokúša vyliečiť za pomoci bežných liekov, tie však nezaberajú a tak pristúpi na experimentálnu liečbu. Zdá sa, že liek zabral, až kým sa neobjaví nečakaný vedľajší účinok.

Nikomu to nepovedz, 2006

Alexandrovu manželku pred rokmi niekto zavraždil. On sa s tým nedokáže zmieriť a pokúša zamestnať si myseľ prácou. Čoskoro sa však objavia ďalšie dve obete a dôkazy ukazujú na Alexandra. Po ôsmych rokoch však dostanem mail a v ňom záber, na ktorom jasne vidieť jeho ženu Margot. Je možné, že predsa len žije? Kde bola po celý ten čas a prečo prišiel mail práve teraz?

Diera, 2001

Skupinka mladých študentov sa vyberie do starého vojenského bunkra na večierok. Záhadne však zmiznú a celých 18 dní po nich niet ani stopy. Po 18 dňoch sa zrazu objaví Liz, ktorá ako jediná prežila. Polícia a psychológovia robia všetko, čo je v ich silách, aby záhadu úmrtia troch mladých ľudí vyriešili, Liz však nedokáže vypovedať a rozlíšiť fikciu od reality. Alebo nechce?

V moci posadnutosti, 1993

Učiteľ Andy má naoko šťastné manželstvo s Tracy. Nad ich manželstvom sa však vznáša temný mrak v podobe neschopnosti splodiť spolu dieťa. Jedného dňa Andy natrafí v nemocnici na chirurga, ktorý je jeho bývalým spolužiakom. Ponúkne mu, aby nejaký čas prebýval u nich v dome. Jed však nie je práve najlepší spolubývajúci a čoskoro sa na dvore objaví telo mŕtveho dievčaťa.

Muži, ktorí nenávidia ženy, 2011

Harriet Vangerová bola pred 40 rokmi zavraždená a jej telo sa nikdy nenašlo, jej strýko je však presvedčený o tom, že vrahom je niektorý z členov rodiny. Na švédsky ostrov prichádza reportér Mikael a dievča s tetovaniami, Lisbeth, aby záhadu vyriešili. Aj keď na to Lisbeth nevyzerá, je detektívkou a jej úlohou je Mikaela preveriť. Napokon však spoja sily a podarí sa im odhaliť zločin, aký nemá obdoby.

Zlodej životov, 2004

V kanadskom Montreale vyčíňa vrah, ktorý svoje obete zabije a následne žije ich životy. Používa ich účty, mená a všetko, čo sa mu dostane pod ruky. Policajti si nevedia rady a na scénu tak prichádza nezvyčajná agentka FBI, Illeana Scott, ktorá sa riadi najmä svojou intuíciou, vo vypracovaní psychologických profilov je však špičkou. Podarí sa Illeane poradiť si s mimoriadne zákerným a šikovným vrahom?

Najvyššia ponuka, 2013

Virgil Oldman prežil svoj život sám, nikdy nebol zamilovaný a nikdy nemal k nikomu príliš blízko. Ľudia ho považovali za podivného samotárskeho génia, ktorého najväčšou vášňou je zbierka ženských portrétov. Všetko sa zmení na jeho 63. narodeniny, keď mu zatelefonuje žena menom Claire Ibbetsonová. Požiada ho, aby ocenil majetok, ktorý zdedila, na stretnutie však nepríde. Oldman sa rozhodne, že to nenechá len tak a zistí, prečo sa Claire ukrýva pred svetom.

Aký je váš obľúbený film s nečakaným koncom?

Pozri aj: V hlavnej úlohe psychopat. Ak máte radi filmy s narušenými hlavnými postavami, týchto 9 si nenechajte ujsť

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov