Každý deň sa do nepríjemnej situácie dostanú milióny ľudí po celom svete.

Niekomu stačí menšie nachladnutie na to, aby nevládal vstať z postele. Niektorí ľudia si zas prejdú peklom, no akoby zázrakom prežijú. Aj keď medicína dokáže dnes už zázraky, nad niektorými z nich krútia hlavami i samotní lekári. Možno tomu nebudete veriť, ale toto všetko dokáže človek prežiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

19 rokov v kóme

Jozef Grzebski pracoval na železnici, keď v roku 1988 následkom nádoru na mozgu náhle upadol do kómy. Nádor sa zázrakom zmenšil a muž sa prebudil v roku 2007, teda po 19 rokoch. Zo sveta, kde v obchode stáli na policiach len základné potraviny, sa prebudil do niečoho, čo vôbec nepoznal – do sveta smartfónov a iných moderných vynálezov. Keď upadol do kómy, mal 4 deti, zrazu mu však radosť robilo aj 11 vnúčat.

Prípad Clinta Walkera

V roku 1971 herec Clint Walker utrpel vážne poranenie. Lyžiarska palica sa zapichla priamo do jeho srdca a bol vyhlásený za mŕtveho. Jeden z lekárov však predsa len zachytil známky života. Herec bol okamžite prevezený na sálu, podrobil sa operácii a po dvoch mesiacoch stál opäť na nohách.

Clint Walker May 30, 1927 age 89

Gepostet von Movies from the 20's – 60's am Sonntag, 15. Januar 2017

Liečba samovraždou

Písal sa rok 1988 a istý 19-ročný muž známy pod menom George trpel závažnou formou OCD. Vtedy sa o ochorení vedelo len málo a jeho stav bol natoľko vážny, že kvôli nemu musel odísť zo školy aj z práce. Nedokázal to viac znášať, vzal zbraň a strelil sa do hlavy. Prežil, no lekári nedokázali odstrániť guľku. Ukázalo sa, že práve to mu zrejme zachránilo život. Príznaky OCD takmer celkom ustali a George sa po čase vrátil do školy. Dokonca si našiel aj novú prácu.

Cisársky rez

Pôrod nie je prechádzka ružovou záhradou, no Ines v roku 2000 prežila trápenie, aké si len málokto dokáže predstaviť. Bola ďaleko od ľudí, sama a bez lekárskej pomoci. Vedela však, že ak nebude konať, zomrie ona aj jej dieťa. Dala si preto tri poháriky, vzala do ruky nôž a sama na sebe vykonala 17 centimetrov dlhý cisársky rez. Keď dostala dieťa von a za pomoci nožníc prerezala pupočnú šnúru, upadla do bezvedomia. Keď sa k nej konečne dostala pomoc, musela prekonať 8 hodinovú cestu do nemocnice a operovaná bola až o 16 hodín neskôr.

THE SELF-INFLICTED C-SECTION. A few days ago, I posted a story about a surgeon who removed his own appendix after…

Gepostet von The Chirurgeon's Apprentice am Samstag, 27. Mai 2017

Z bitkára génius

V roku 2002 sa Jason Padgett, ktorý v škole nijak nevynikal, dostal do potýčky. Dvaja muži ho zmlátili do bezvedomia a Jason utrpel vážne poranenie hlavy. To však obrátilo jeho život na ruby. Celý svet odrazu videl v matematických obrazcoch. Aj keď po poranení sa u neho prejavila posttraumatická stresová porucha a OCD, zároveň je z neho savant.

Robert McGee

Robert mal len 14 rokov, keď jeho a ďalších 2 mužov napadli domorodci. Jeho priatelia neprežili a Roberta oskalpovali. Napriek poraneniam hlavy a strelným poraneniam prežil.

Pád zo 4 kilometrov

V roku 1999 sa Joan vydala za dobrodružstvom, chcela vyskúšať zoskok padákom. Padák však zlyhal a ani rezervný sa neotvoril správne. Žena sa zrútila z výšky vyše 4 kilometrov a dopadla priamo do mraveniska. Práve to jej zachránilo život. Jed zo štípancov zabezpečil prítok adrenalínu a ten nedovolil, aby sa jej srdce zastavilo. Dva týždne strávila v kóme a musela podstúpiť množstvo operácií, no nejakým zázrakom prežila.

TRIVIA 0000855: Did you know that on September 25, 1999, skydiver Joan Murray survived a 14,500 – foot drop after…

Gepostet von Ryan's Believe It Or Not am Dienstag, 1. Mai 2018

10 kilogramový nádor na vaječníku

Jane Todd Crawford bola prvou ženou, ktorá podstúpila odstránenie nádoru z vaječníka. Nádor mal viac ako 10 kilogramov a poriadne jej strpčoval život. Tak jedného dňa v roku 1809 vysadla na koňa a odviezla sa k 97 kilometrov vzdialenému lekárovi. Každý ju varoval, že zákrok neprežije. V tom čase sa nepoužívala dezinfekcia ani anestetiká, Joan však zákrok prežila a žila ešte ďalších 32 rokov.

Prípad Mohammada Guddu

Len pred 2 rokmi sa odohral v Indii vskutku desivý prípad. Guddu pracoval na stavbe len niekoľko dní, keď zo štvrtého poschodia spadla kovová tyč a prepichla mužovi lebku. Zázrakom, tyč nezasiahla žiadnu cievu ani životne dôležitú oblasť mozgu. Lekári tyč odstránili a aj keď skončil muž čiastočne paralyzovaný, odhadovali, že sa zo zranenia celkom zotaví.

Pád cez mrak

On this day in aviation history: In 1959 a parachute jumps lasts longer than expected.A Vought F8U-1 Crusader from…

Gepostet von Wings Over the Rockies Air & Space Museum am Samstag, 26. Juli 2014

William Rankin bol pilotom a práve letel vo svojom lietadle, keď mu v roku 1959 zlyhali motory. Vletel priamo do búrkového mraku, v ktorom bolo -50°C, musel čeliť krúpom a zadržiavať dych, aby sa od dažďovej vody nezadusil. Okrem toho musel čeliť nepríjemným následkom dekompresie. Je zázrak, že po 40 minútach pádu pristál vďaka padáku na zemi zdravý, aj keď s omrzlinami a inými vážnymi poraneniami. Do dnešného dňa je Rankin považovaný za jediného človeka, ktorý takéto niečo dokázal prežiť.

Pozri aj: Blanche Monnier: Žena, ktorú matka pre extrémne bizarný dôvod zavrela do izby na 25 rokov

unusual-stories
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov