Najhoršia nočná mora mnohých. Predstavte si, že upadnete do bezvedomia a preberiete sa v tme.

Preberiete sa pod zemou, pochovaní v truhle. Vaši blízki vás už oplakali, nikto neráta s tým, že vy ešte dýchate. Ste sami, v temnote a v tichu, nikto vás nemôže počuť. Počujete len vlastný dych, ani to však už nepotrvá dlho, len kým dôjde kyslík. Takéto niečo sa našťastie dnes už nestáva, v minulosti sa však niekoľko prípadov objavilo. Aj preto mŕtvym dávali do hrobu povrázok pripevnený k zvončeku a pri hrobe bol strážnik, ktorý na neho niekoľko dní dozeral.

Článok pokračuje pod videom ↓

Essie Dunbar

Essie mala 32 rokov, keď ju v roku 1915 prehlásili za mŕtvu. Zomrieť mala na následky epilepsie. Jej telo bolo uložené do rakvy a pripravené na pohreb, ktorý mal byť na ďalší deň. Ceremónia však musela byť odložená, pretože Essiena sestra nestihla prísť načas a chcela sa so sestrou naposledy rozlúčiť. Keď napokon sestra dorazila, Essie sa v rakve posadila a usmiala sa. Všetkých naokolo to tak vydesilo, že vzali nohy na plecia. Essie nevedela, pred čím utekajú, a tak sa vydala za nimi. Aj keď sa Essie napokon vrátila do života, ľudia ju podozrievali, že je zombík.

Matthew Wall

Malá britská dedinka každý rok 2. októbra oslavuje nezvyčajný deň. V ten deň bol v roku 1571 takmer pochovaný zaživa Matthew Wall. Wall sa mal ženiť, zdalo sa však, že zomrel, dedinčania ho teda uložili do truhly a niesli ho do kostola. Jeden z nosičov sa však pošmykol na lístí a truhla spadla. Ukázalo sa, že Matthew bol v kóme, pád ho však prebral a teraz sa dobíjal von z truhly. Napokon sa šťastne oženil, mal dve deti a zomrel až o 24 rokov neskôr. Will trval na tom, aby zvony na kostole zvonili vždy v deň, keď mal byť prvýkrát pochovaný a aj keď ho lístie zachránilo, chcel, aby bolo v uličke, kde jeho truhla spadla, vždy pozametané. A tak obyvatelia činia jeho vôľu dodnes.

The Resurrection of Matthew WallOn October 2, 1571, recently deceased young farmer Matthew Wall was lying in a…

Gepostet von Creepy SHIT am Donnerstag, 15. August 2013

Pani Blundenová

Ak niekto vstane z hrobu, je to nezvyčajné. Ako však pomenujete jav, keď sa to niekomu stane rovno dvakrát? 15. júla v roku 1674 pani Blundenová ochorela a upadla do hlbokého spánku po tom, čo si naordinovala vývar z makovíc. Prestala však javiť známky života, bola vyhlásená za mŕtvu a pochovaná, a to napriek nesúhlasu manžela, ktorý bol v tom čase odcestovaný. Pri jej hrobe sa však hrali deti a počuli podozrivé zvuky, bola preto exhumovaná. Bolo jasne vidieť, že sa z truhly pokúšala dostať, opäť však nejavila známky života a bola pochovaná druhýkrát. Scenár sa však zopakoval. Keď ju pochovávali tretíkrát, strážil pri jej hrobe dozorca, tentoraz sa však už neprebrala.

Dievča bez mena

Okolo roku 1850 umrelo neznáme dievča na záškrt. Pohreb sa konal rýchlo, aby sa zabránilo šíreniu choroby. O niekoľko rokov neskôr bolo mauzóleum, v ktorom bola pochovaná, otvorené, pretože tam chceli uložiť jej syna, ktorý zahynul vo vojne. Kostra dievčaťa nebola v hrobe, ale za dverami mauzólea. Dievča sa prebralo a pokúsilo sa dostať von.

Maggie Dickson

V roku 1721 bola Maggie odsúdená a obesená za to, že utajovala svoje tehotenstvo. Dieťa totiž nečakala so svojím mužom, ale so synom hostinského, u ktorého pracovala a bála sa, že by prišla o prácu. Dieťa, ktoré porodila, bolo slabé a o niekoľko dní zomrelo. Maggie ho však nemohla riadne pochovať, hodila ho preto do rieky. Matku nebohého dieťatka sa ale podarilo vypátrať a obesili ju. Maggie ale nezomrela a kým ju niesli na pohreb, prebrala sa v truhle. Ľudia si mysleli, že to je znamenie od Boha, že jej má byť odpustené. Vrátila sa teda k manželovi, s ním mala ďalšie deti a žili šťastne až do smrti.

Margaret ‘Maggie’ DicksonOn September 2, 1721, Margaret “Maggie” Dickson was tried and hanged for concealing her…

Gepostet von TRU paranormal am Mittwoch, 7. Februar 2018

Francúzsky policajt

Istý francúzsky policajt to jedného dňa prehnal s alkoholom a upadol do kómy. Ľudia si mysleli, že zomrel, a takmer ho pochovali. Práve keď truhlu ukladali do hrobu, policajt sa prebral. Pohreb rýchlo zastavili a otvorili truhlu. Ako sa však muž pokúšal dostať von, udrel si hlavu tak silno, že tentoraz skutočne umrel a pohreb pokračoval ďalej.

Eleanor Markham

V roku 1894 sa Eleanor sťažovala na zdravotné problémy, mala problémy so srdcom a bol k nej privolaný lekár. O dva týždne neskôr sa však zdalo, že zomrela a prehlásil ju za mŕtvu. Cestou na cintorín sa žena v truhle prebrala. Eleanor tvrdila, že celý ten čas bola pri vedomí a vnímala všetko, čo sa okolo nej dialo a počula každé slovo, ktoré ľudia okolo nej vyslovili.

Neznáme dieťa

V roku 1913 sa práve odohrával pohreb len trojročného chlapca, keď sa zrazu dieťa v truhle posadilo. Jeho stará mama na mieste omdlela. Chlapec o chvíľku odpadol a spadol späť do truhly. Lekár ho prehlásil za mŕtveho. Podobný prípad sa odohral aj v roku 2012. Dvojročného Santosa prehlásili za mŕtveho, posadil sa však v truhle počas pohrebu a požiadal otca o vodu. O chvíľku však opäť upadol do bezvedomia a lekárom sa ho už nepodarilo oživiť.

Octavia Hatcher

Hatcherovci prišli v roku 1891 o svojho syna Jacoba. Jeho matka Octavia upadla do hlbokej depresie, ochorela a upadla do kómy. Čoskoro bola vyhlásená za mŕtvu. Octavia bola pochovaná, jej rodina si však uvedomila, že v tom čase bolo v dedine viacero ľudí, ktorí upadli do kómy a čoskoro sa z nej prebrali. Po meste sa totiž šírila spavá nemoc, ktorou sa človek nakazí, ak ho uštipne mucha tsetse. Ocatviin muž mal pravdu, keď dali ženu exhumovať, okraje truhly boli poškodené a žena mala zakrvavené ruky. Skutočne sa prebrala, bolo však už neskoro a tentoraz bola skutočne mŕtva. Octaviin muž sa bál, že sa mu stane to isté, čo žene, dal si preto na mieru vyrobiť truhlu, ktorá sa dala otvoriť zvnútra.

Gepostet von Mysteriously Fascinating am Montag, 29. Januar 2018

Madame Bobin

Madame Bobin sa práve vrátila zo Senegalu do Francúzska, ochorela však na žltú horúčku a prehlásili ju za mŕtvu. Sestra, ktorá Bobinovú obhliadala však tvrdila, že jej pokožka nie je celkom studená a má svalové zášklby. Otec dal Bobinovú exhumovať a na prekvapenie všetkých, žena v truhle porodila dieťa. Ukázalo sa, že žena nebola mŕtva, ale zomrela až po tom, čo sa v truhle zadusila.

Zdá sa, že toto je skutočne tá najhoršia nočná mora.

Pozri aj: Títo ľudia mohli o dôstojnej smrti len snívať. Toto je 15+ najbizarnejších (a najhlúpejších) úmrtí, o akých ste kedy počuli

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov