Štúdiu osobnosti prostredníctvom písma sa venuje odbor s názvom grafológia.

Či už píšete veľké písmená, malé, cez celý riadok, s veľkými oblúkmi či drobnými háčikmi a ozdôbkami, každý detail o vás niečo prezradí. Je to výtvor nášho podvedomia. Skúsený grafológ z niekoľkých slov zistí, či ste introvert, extrovert, uvoľnená osoba alebo ste práve v napätí. Nie každý považuje grafológiu za spoľahlivú a v prípade snahy o určenie osobnosti nemôže byť použitá ako jediná metóda. Má však svoje nesporné výhody a okrem toho je aj zábavná.

Článok pokračuje pod videom ↓

Veľké písmená

Ak píšete veľkými písmenami, ktoré neraz presahujú riadky, znamená to, že ste pravdepodobne extrovert, ktorý má rád ľudí a nevadí mu byť stredobodom pozornosti. Nie vždy je to však platné. Niekedy to môže znamenať, že sa chce daná osoba javiť sebaisto.

Malé písmená

Naopak, malé písmo môže znamenať hanblivosť, ale aj sústredenosť na detail. Alebo sa jednoducho snažíte nahnevať svojich spolužiakov, ktorí by od vás chceli opisovať na písomke.

Sklon vľavo

Pokiaľ ste pravákom, no vaše písmo sa nakláňa vľavo, môže to znamenať snahu o rebéliu, ale aj rezervovanosť. Takí ľudia sú radšej, ak nie sú stredobodom pozornosti a môžu sa nenápadne venovať svojej práci.

unsplash.com

Sklon vpravo

Hovorí sa, že ľudia, ktorých písmo sa nakláňa na pravú stranu, sú orientovaní do budúcnosti a radi spoznávajú nových ľudí. Nebránia sa ničomu novému a vítajú každú výzvu.

Písmo bez sklonu

Písmo, ktoré nemá výrazný a jasný sklon, značí racionálnu osobnosť, ktorá nenechá, aby ju riadili emócie. Prvoradá je logika a skôr, než takí ľudia konajú, všetko si poriadne premyslia.

Slučka pod písaným „y“

Aj taký detail, ako je slučka pod písaným ypsilonom o vás môže čo – to prezradiť, napríklad či máte veľa priateľov. Takí ľudia totiž zvyčajne píšu veľké slučky. Ak je jedinec vyberavejší, čo sa okruhu priateľov týka, zvyčajne píše malé slučky.

Špicaté malé písané „s“

Ako píšete malé písané „s“? Má špicaté zakončenie alebo je to skôr nenápadný oblúčik? Grafológovia si myslia, že ak píšete „s“ so špičkou, pravdepodobne ste intelektuál s nemalými ambíciami. Čím vyššie sa špička nachádza, tým vyššie sú aj vaše ambície.

unsplash.com

Medzery medzi slovami

Ako ďaleko od seba píšete slová? Napracete ich na jeden riadok čo najviac alebo je medzi nimi väčší priestor? Ak je medzi slovami menší priestor, môže to znamenať, že sa cítite osamelo a potrebujete mať okolo seba spoločnosť. Naopak, väčší priestor môže značiť túžbu po samote.

Kam dávate bodku?

Aj obyčajná bodka nad písaným „i“ o vás niečo napovie. Ak píšete bodku priamo nad samotné „i“, zrejme ste dobrý organizátor, máte radi vopred všetko naplánované a ste zameraní na detail. Ak sa občas bodka zatúla vľavo, môže to znamenať sklon k prokrastinácii a ak namiesto bodky píšete nad „i“ krúžky či nebodaj srdiečka, zrejme vo vás ešte stále žije kúsok infantilného dieťaťa.

Dokážete udržať tajomstvo?

Prezradí to o vás spôsob, akým píšete písané „a“ a „o“. Ak sú písmenká uzavreté, znamená to, že tajomstvá vašich priateľov sú u vás v bezpečí. Ak však písmenká nedoťahujete, mali by ste sa tajomstvám radšej vyhýbať.

unsplash.com

Detektor lži

Vedeli ste, že písmo môže fungovať aj ako detektor lži? Ak píšete mimo riadka, roztrasene alebo úplne ináč ako zvyčajne, zrejme sa snažíte niečo pred svetom ukryť.

Zdravie

Možno tomu nebudete veriť, no skúsený grafológ dokáže za pomoci písma odhaliť aj prítomnosť choroby. Vyčíta napríklad, či osoba trpí Parkinsonovou chorobou, schizofréniou a dokonca aj to, či netrpí problémami s krvným tlakom.

Čo o vás prezradilo to vaše písmo?

Pozri aj: Aký je váš podpis? Dá sa z neho totiž vyčítať, či máte sklony k narcizmu

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov