Vražda je skutok, ktorý je poháňaný komplexom vonkajších a vnútorných motívov.

Osoba má pocit, že konala správne a mala na svoj skutok právo, prinajmenšom v čase, keď sa skutok stal. Príčiny, ktoré viedli k týmto vraždám sú však bizarné, neuveriteľné a neospravedlniteľné. Aj keď občas si zrejme každý z nás povie „Najradšej by som zabíjal,“ iste to nikdy nie je myslené tak doslovne, ako v týchto prípadoch, nad ktorými sa vám zastaví rozum.

Článok pokračuje pod videom ↓

Fergus Glen, nevďačnosť

Fergus bol nezamestnaný muž žijúci s rodičmi. V roku 2003 sa k nim prisťahoval aj Fergusov brat Craig, ktorý síce bol ženatý a mal 3 deti, ale od svojej rodiny odišiel. Bratia sa neustále hádali a došlo dokonca aj k fyzickému násiliu. Večer, keď sa udalosť odohrala, bol však pokojný a Fergus varil pre svoju rodinu večeru. V ten pokojný večer však Craig urobil najväčšiu chybu svojho života. Nepoďakoval bratovi za to, že uvaril večeru. Keď už všetci odišli do postele, Fergus ostal sám popíjať. Napokon vzal sekeru a uštedril ňou bratovi v spánku 8 úderov. Neskôr sa polícii priznal, že na svoj skutok nie je hrdý, no už je vykonaný. Dostal doživotný trest a aj keď po 10 rokoch sa zvažovalo, že ho podmienečne prepustia, napokon k tomu nedošlo kvôli motívu jeho skutku.

Franklin Paul Crow, toaletný papier

Tento 59-ročný muž zavraždil svojho o rok mladšieho spolubývajúceho 10 ranami kladivom. Jeho telo objavil až domovník. Obeťou bol veterán Kenneth, ktorý mal zo všetkého najradšej rybárčenie, lov a bicyklovanie. Paula stretol v bare a vzal ho pod svoju strechu. Dokonca ho pozval aj na sviatočnú večeru k svojej rodine. O rok neskôr sa však pohádali kvôli tomu, že v kúpeľni chýbal toaletný papier, keď v tom Kenneth vytiahol zbraň (vyššie spomínané kladivo) a Paul ho brutálne napadol. Kennethovo telo bolo natoľko znetvorené, že ho identifikovali len na základe odtlačkov prstov. Crow bol odsúdený na 22 rokov vo väzení.

unsplash.com

Alexandra Tobias, Farmville

Alexandra mala 22 rokov a bola matkou len 3-mesačného dieťatka, keď v roku 2010 hrozný skutok vykonala. Hrala známu hru na Facebooku, keď jej syn Dylan začal plakať. To ju tak nahnevalo, že bábätko schmatla a zúrivo ním zatriasla. Potrebovala sa upokojiť, išla si preto zapáliť cigaretu, potom sa však vrátila a bábätkom zatriasla opäť. Keď prestalo dýchať, zavolala záchranku. Tvrdila však, že dieťatko zhodil z gauča pes, udrelo si hlavu a prestalo dýchať. Jej rodina tvrdila, že bola milujúcou osobou, no v detstve bola znásilnená a v roku 2008 objavila svoju matku mŕtvu. Navštevovala psychiatra a ani s partnerom to nemala jednoduché. To ju však neoprávňovalo k tomu, čo vykonala a bola odsúdená na 50 rokov.

Shaakira Dorsey, výsmech spolužiačky

V tomto prípade je Shaakira obeťou. V roku 2012 sa podľa výpovedí Shaakira posmievala spolužiačke pred skupinkou dievčat, na čo ju spolužiačka začala biť. Útok prerušil až jej nevlastný otec, v tom čase však už bolo dievča v bezvedomí. Čoskoro na to Shaakira vydýchla naposledy.

Brenda Spencer, nenávidela pondelky

V roku 1979 Brenda žila oproti základnej škole. Nemala ľahký život, jej rodičia sa rozviedli a ona žila s otcom v chudobe a biede. Jedného dňa zrazu spustila paľbu do detí, ktoré čakali pred školou. Strieľala zo zbrane, ktorú jej daroval otec. Keď riaditeľ počul výstrely, ponáhľal sa na pomoc, no Bredna zastrelila aj jeho. Okrem neho poranila aj policajta, ktorý prišiel na miesto činu. Keď sa jej pýtali na dôvod, povedala, že nemá rada pondelky a chcela to trochu oživiť.

Dana Sue Grey, závislosť od nakupovania

V roku 1994 Dana chladnokrvne zavraždila tri postaršie dámy a vzala im kreditné karty, aby mohla ukojiť svoju závislosť od nakupovania. Po prvých dvoch vraždách nebolo na jej dolapenie dostatok dôkazov, tretia obeť však prežila a usvedčila ju. Chytili ju v čase, keď išla na nákup s kreditkou svojej štvrtej obete. Spočiatku si vinu priznať nechcela a odvolávala sa na nepríčetnosť. Neskôr však vinu priznala a bola odsúdená na doživotie. Tak skoro si už na nákupy nevyrazí.

unsplash.com

Candace Brito, Vanesa Zavala, hrdosť

Candace a Vanesa sa zaplietli do bitky pred nočným klubom, boli však príliš hrdé na to, aby odkráčali preč a obeť kopali do hlavy dovtedy, kým nejavila známky života. Prípad je o to nechutnejší, že bitke sa prizeralo mnoho divákov a dokonca to nahrávali na video. Bitka sa strhla preto, že úbohá žena Candace a Vanese pokazila fotku. Obe ženy boli odsúdené na 6 rokov vo väzbe.

Curtis Reeves, vyrušenie v kine

Curtis bol 71-ročný policajt na dôchodku, ktorý sa rozhodol, že si v kine pozrie film. V kine však bol aj 43-ročný Chad, ktorý si počas celého filmu s niekým vymieňal správy cez telefón. Curtis ho vyzval, aby s tým prestal a medzi mužmi sa spustila hádka. Chad nahnevane hodil Curtisovi pukance do tváre, to však bývalého policajta nahnevalo a Chada zastrelil. Ukázalo sa, že Chad si písal so svojou dcérou. Curtis tvrdil, že muža zabil v sebaobrane, súd mu však neuveril a napriek tomu, že prípad sa odohral ešte v roku 2014, súd muža stále neodsúdil.

David Scott, balík čipsov

Svedkovia tvrdia, že Scott zabil Rogera po tom, čo sa hádali kvôli balíčku čipsov. Roger sa nechcel podeliť, na čo Scott vytiahol nôž a dobodal ho. Scott však nebol zúfalým neviniatkom, jeho záznam v registri trestov zahŕňali krádež a napadnutie.

Rodina zavraždila muža, lebo chcel pozerať futbal

Všetko, čo 61-ročný David chcel, bolo pozrieť si futbal. Jeho manželka, dve dcéry a syn však chceli pozerať náboženskú show. Strhla sa bitka kvôli ovládaču a keď ho David nezískal, vybral sa k televízii prepnúť program ručne. Vtom sa však strhlo besnenie a rodina začala Davida biť. Poranenia ukázali, že mu zrejme búchali hlavu o stenu a dokonca mal aj bodné rany na chrbte. Aj keď rodina napokon zavolala políciu, David bol už mŕtvy.

unsplash.com

Nad všetkými tými hrôzami sa až zastavuje rozum.

Pozri aj: Pozor, len pre silné žalúdky. Dozorcovia z väzníc prezradili, aké najnechutnejšie veci videli robiť väzňov

unbelievable-facts
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov