Hovorí sa, že práve táto žena bola tou osudovou v Hitlerovom živote.

Dňa 19. septembra v roku 1939 bolo objavené mŕtve telo Geli Raubalovej v Mníchove. Bola nájdená na posteli v kaluži krvi. Zabila ju strela do hrude a pištoľ, ktorou bola usmrtená, sa našla vedľa jej postele. Hovorí sa, že Hitlerova neter Geli si na život siahla sama.

Článok pokračuje pod videom ↓

A práve to mala byť udalosť, ktorá Hitlerom otriasla do takej miery, že sa zmenil na nepoznanie. To tvrdil okrem iných zdrojov aj Hermann Goering počas vypočúvania v rámci Norimberského procesu. V jednom z rozhovorov sa Goering vyjadril nasledovne: „Gelina smrť mala na Hitlera devastačný účinok. Zasiahlo ho to do takej miery, že to zmenilo jeho postoj ku všetkým ľuďom.“

V roku 1925 si Hitler najal svoju nevlastnú sestru Angelu, aby viedla jeho domácnosť. Priviedla so sebou svoje dve dcéry, Geli a Elfriede. V tom čase mala Geli ešte len 17 rokov, no Fuhrera očarila okamžite. Tvrdil, že ovplýva nezvyčajnou krásou a od toho momentu, keď vkročila do jeho domu, na ňu nedokázal prestať myslieť. Usiloval sa mať ju neustále na očiach.

hitler & Geli Raubal

Gepostet von Danilo Vuolo am Dienstag, 9. August 2011

Aj keď sa Hitler prejavoval ako netvor najhrubšieho zrna, zdá sa, že predsa len mal aj on svoju ľudskú stránku. Tá predstavovala zároveň aj jeho slabosť. Tou bola láska k jeho „polovičnej“, teda nevlastnej neteri – Geli Raubalovej. Hitler ňou bol údajne doslova posadnutý, stala sa pre neho všetkým, celým svetom. Chcel si ju úplne privlastniť, až z nej urobil väzňa bez mreží.

Aj keď je jasné, že Hitler mal Geli rád a očividne sa mu páčila, povaha ich vzťahu nie je celkom jasná. Niektoré zdroje tvrdia, že išlo o zakázanú lásku, škandalóznu aférku a vzťah plný žiarlivosti. Aj keď tieto informácie nemusia zodpovedať skutočnosti, zrnko pravdy na nich pravdepodobne predsa len bude.

Dva roky po tom, čo si najal Angelu, Hitler svoju domácu požiadal, aby sa presťahovala do jeho väčšieho domu v Berchtesgadene. Geli však nechcela odísť a Hitler jej ponúkol, že ak chce, môže ostať v dome spolu s ním v Mníchove. Geli súhlasila, aj keď sa hovorí, že tak urobila preto, lebo nemala inú možnosť. Nasledujúce štyri roky si teda dvojica nažívala v Hitlerovom mníchovskom apartmáne.

Geli Raubal

Gepostet von Giovanni Colalillo am Montag, 28. Juni 2010

Hitler však údajne nebol spokojný a neustále žiarlil. Geli si totiž bola svojej krásy vedomá a nebála sa flirtovať s mužmi. Geli však zas žiarlila na Evu Braunovú, modelku, ktorú najal Hitlerov fotograf. Tá mala očividne na Fuhrera zálusk. Hitlerova žiarlivosť však začínala naberať chorobné rozmery. Zakazoval Geli stretávať sa s ľuďmi a dokonca sa ani nemohla prihlásiť na hudobnú školu vo Viedni, kam túžila ísť. Keď zistil, že napriek jeho zákazom sa stretávala s jeho šoférom, šoféra dal vyhodiť a Geli to dal poriadne pocítiť.

Hovorí sa, že Geli to všetko už viac nedokázala znášať a zastrelila sa Hitlerovou zbraňou práve v jeho byte v Mníchove. Informáciu o jej samovražde však nebolo možné potvrdiť, keďže nikdy nebola vykonaná pitva. Samozrejme, keď sa informácie o jej smrti dostali na verejnosť, ľudia začali klebetiť. Niektorí tvrdili, že otehotnela, iní, že mala zlomený nos. Oficiálne vyjadrenie však nikdy nepadlo.

V čase, keď Geli zomrela, bol Hitler mimo mesta a keď sa o jej smrti dozvedel, upadol do hlbokej depresie. Celé dni pôsobil ako živá mŕtvola a údajne premýšľal o tom, že ukončí aj svoj vlastný život. Keď sa napokon z najhoršieho dostal, ľudí v jeho okolí čakalo peklo. Hitler údajne nikdy nebol láskavým človekom, no Gelina smrť ho zmenila na netvora.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=115558555592050&set=pb.100014137182029.-2207520000.1519424027.&type=3&theater

Gelina matka dala výpoveď a aj mnoho členov jeho vlastnej rodiny s ním úplne prestalo komunikovať. Miestnosť, v ktorej Geli zomrela, nechal Hitler tak, ako bola, aj s krvavými škvrnami. Dvakrát ročne ju však zaplnil kvetinami, aby si uctil jej narodeniny a deň jej smrti.

Hitlerov fotograf tvrdil, že nebyť Gelinej smrti, všetko mohlo byť úplne inak. V deň, keď sa Geli Raubalová zabila, totiž Hitler stratil aj to posledné zrnko ľudskosti.

Pozri aj: Mal iba jeden semenník a nevedel šoférovať. Toto je 8 bizarných zaujímavostí o Adolfovi Hitlerovi, ktorým nebudete chcieť uveriť

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov