Hrôzy, aké napáchal tento muž, by ste nečakali ani v tom najhoršom sne.

Po tom, čo Alberta Fisha zatkli, priznal sa k stovkám zločinov a každý ďalší bol ešte hroznejší a nechutnejší, ako ten predtým. V roku 1934 poslal Fish list žene, ktorú stretol pred šiestimi rokmi. V tom liste napísal: „Milá pani Buddová, 3. júna 1928 som vám priniesol syr a jahody. Obedovali sme, Grace mi sedela v náručí a pobozkala ma. Vtedy som sa rozhodol, že ju chcem zjesť.“

Článok pokračuje pod videom ↓

Nešlo o žiadne zvrátené obrazné pomenovanie ani o nemiestny humor. To, čo v liste nasledovalo, bol surový popis toho, čo Fish urobil dcére Delie Flanagan Buddovej. Odhaduje sa, že v priebehu svojho besnenia zabil Fish vyše sto obetí, medzi nimi väčšinu detí. Pani Buddovej sa predstavil ako Frank Howard, aj keď celým menom sa volal Hamilton Howard Albert Fish.

Vyslúžil si prezývky, ako napríklad Sivý muž, Brooklynský upír či Vlkolak z Wysterie. Nech už mu vyberiete akékoľvek meno, osobnosť, ktorá sa za ním ukrýva, je obludná. Navonok tichý a nenápadný človek, ktorý ľahko splynie s davom, no vo vnútri netvor, akého nenájdete ani v tom najtemnejšom horore. Činy, ktoré vykonal, od základu otriasli aj tými najostrieľanejšími policajtmi.

"Eu sempre parecia gostar de tudo o que doía."- Albert Fish, um assassino em série canibalista americano, estuprador e pedófilo que atacou crianças na década de 1920.

Gepostet von Famigerados am Montag, 8. Mai 2017

V rodine Fishovcov už po celé generácie kolovali rôzne psychiatrické ochorenia a nevyhol sa im ani Albert. Jeho otec mal 75 rokov, keď sa Albert narodil, jeho matka trpela halucináciami, strýko trpel mániou a jeho brat skončil v ústave pre nepríčetných. Samotný Albert bol napokon umiestnený do sirotinca. Nemal šťastné detstvo a spolu s ochorením to všetko prispelo k tomu, že Albert začal túžiť po bolesti iných ľudí. Sirotinec jeho túžby podporoval, pretože samotní opatrovatelia deti nielenže bili, no dokonca ich aj nabádali, aby si ubližovali navzájom.

Kým iné deti sa bolesti báli, Fish sa v nej doslova vyžíval. Napokon si Alberta matka vzala zo sirotinca späť k sebe domov, jeho zvrátenú myseľ to však nevyliečilo, ba práve naopak. V roku 1882 sa Fish zoznámil s mužom, ktorý ho zasvätil do tajov zvrátených sexuálnych praktík, ako je napríklad koprofágia, teda pojedanie výkalov. To napokon viedlo k tomu, že sa v rámci navodenia sexuálneho vzrušenia sebapoškodzoval. Na ping pongovú raketu si pripevnil klince a ubližoval si ňou, alebo si do oblasti brucha a rozkroku zapichoval ihly.

To ho však čoskoro prestalo baviť a začal si hľadať iný spôsob navodenia vzrušenia. V roku 1910 sa zamestnal ako natierač a vďaka svojej práci sa zoznámil s mužom menom Thomas Kedden. Vyvinul sa medzi nimi bizarný sadomasochistický vzťah. Fishovi sa však nepozdávalo, že Kedden sa mu podvoľoval. Pozval ho teda na opustenú farmu a uväznil ho tam. Dva týždne ho mučil, zmrzačoval jeho telo a po kúskoch mu odrezával penis. Napokon Fish odišiel a úbohému mužovi nechal ako kompenzáciu 10 dolárov.

Albert Fish

Gepostet von Famigerados am Sonntag, 7. Mai 2017

V roku 1917 sa psychické ochorenie Alberta Fisha začínalo prejavovať naplno. Trpel sluchovými halucináciami a jedného dňa sa dokonca zabalil do koberca a tvrdil, že mu to prikázal apoštol Ján. Napriek tomu všetkému sa Fish oženil a mal šesť detí. Aj keď vlastným deťom nikdy neublížil, vyhliadal si iné obete, prevažne malých chlapcov. Aj keď svoje deti nezneužíval, v čase, keď boli ešte malé, začali sa prejavovať jeho sklony ku kanibalizmu a aj keď nešlo o ľudské telo, kŕmil ich surovým mäsom.

Albert Fish:http://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/notorious/fish/index.html

Gepostet von Chuck Spain am Mittwoch, 2. März 2011

Čoskoro sa však opäť začal nudiť a rozhodol sa, že si vyhliadne dieťa, ktoré nebude nikomu chýbať – bezdomovca tmavej pokožky alebo psychicky chorú sirotu. Tvrdil, že k tomu všetkému ho navádzal boží hlas. Keď sa mu nedarilo nájsť vhodnú obeť, začal hľadať v novinách ponuky práce alebo chlapcov, ktorí prácu hľadajú. Práve vďaka takému inzerátu objavil aj Grace Buddovú. Pôvodne sa Fish zaujímal o jej brata Edwarda, ktorý si hľadal prácu. Albert sa tváril, že si ho chce najať, aby ho mohol odviesť za mesto a mučiť.

Práve hovoril s Edwardovými rodičmi o tom, že mu ponúkne prácu na farme, keď si všimol, že pri nich stojí malá Grace. Spomenul teda, že má malú neter, ktorá práve oslavuje narodeniny. Aj keď muža videli prvýkrát, súhlasili s tým, aby vzal Grace na oslavu. To však robiť nemali, pretože vtedy svoju dcéru videli naposledy.

"Ir para a cadeira elétrica será a suprema emoção da minha vida."- Albert Fish

Gepostet von Famigerados am Montag, 8. Mai 2017

Fish ju vzal na farmu, kam chcel pôvodne vziať Edwarda. Kým dievčatko zbieralo na dvore kvetiny, Fish sa v dome vyzliekol donaha, aby si nezašpinil šaty. Keď dievčatko vošlo do domu, zľaklo sa a začalo kričať. Aby ju Fish umlčal, zaškrtil ju. S jej telom robil nepredstaviteľne ohavné veci a napokon ju zjedol. Aby sa pochválil, napísal o tom rodičom dievčatka list.

Vďaka papieru, na ktorom bol list napísaný, polícia rýchlo Alberta Fisha zatkla. Pri vypočúvaní sa vôbec nebránil a s úsmevom sa ku všetkému priznal. Pôvodne sa priznal len k trom obetiam, odhaduje sa však, že ich mohlo byť aj sto. Napriek tomu, že bol vyhlásený za nepríčetného, muž nebol zbavený obvinení. V roku 1935 bol Albert Fish odsúdený na smrť.

Ešte predtým však stihol novinárom odovzdať svoje poznámky k skutkom, ktoré spáchal. Ak by ste čakali, že sa z nich stala senzácia, ste na omyle. Novinári vyhlásili, že poznámky sú také obscénne a nechutné, že viac nesmú uzrieť svetlo sveta.

Pozri aj: Junko Furuta: 44 dní trpela v hororových mukách. Za ten čas ju viac ako 400x brutálne znásilnili a mučili mimoriadne krutým spôsobom

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov