Najúspešnejší ľudia vedia, že na svete je toho viac, než len jedenie, spánok a práca.

Každý si občas potrebuje užiť čas, ktorý nevenuje práci a povinnostiam a zabaviť sa. A práve na takýto čas je ideálne mať nejaké hobby. Napríklad také hranie na hudobný nástroj môže precvičiť kreativitu, analytické myslenie a jemnú motoriku mimoriadne efektívne. Ak by ste sa potrebovali inšpirovať, prečítajte si, akým koníčkom sa venujú niektorí slávni a úspešní ľudia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Richard Branson hrá šach

Branson je známy dobrodruh a často ho uvidíte surfovať na vlnách, okrem toho však obľubuje jednu mentálne náročnejšiu aktivitu. Hrá totiž šach. „Myslím si, že šach je tou najlepšou hrou na svete. Kombinuje najlepšie aspekty z viacerých športov – taktiku, plánovanie, odvahu a nutnosť riskovať. Okrem toho si však počas hry môžete dať šálku čaju a mať stimulujúcu konverzáciu,“ hovorí.

Branson tvrdí, že počas svojho života odohral už možno tisícky partií šachu a hovorí, že poobedia na Necker Island trávi vždy na pláži, kde hrá šach so svojimi deťmi.

View this post on Instagram

What have you learned today?

A post shared by Richard Branson (@richardbranson) on

Meryl Streep štrikuje

Majiteľka niekoľkých ocenení hovorí, že miluje štrikovanie a dokonca si sama uštrikovala aj niektoré filmové rekvizity, napríklad šál, ktorý mala na sebe vo filme Doubt. Tvrdí, že väčšinu času „na pľaci“ mimo natáčania trávi práve touto činnosťou, ktorá je podľa nej veľmi terapeutická. Meryl hovorí: „Je to spôsob, ako dať dokopy svoje myšlienky a vyčistiť si hlavu.“ Meryl však nie je jediná herečka, ktorá pracovné prestávky trávi práve takto. Okrem nej štrikuje napríklad aj Julia Roberts, Ryan Gosling, či Christina Hendricks.

miramax.com

Bill Gates hrá bridge

Gates tvrdí, že má niekoľko záľub, ktoré považuje za zastarané. Napríklad, je vášnivým fanúšikom hry zvanej bridge. Okrem bridgu má v obľube aj tenis, najradšej však trávi čas so svojimi deťmi.

reuters.com

George W. Bush maľuje

Vedeli ste, že niekdajší americký prezident je aj maliarom? Namaľoval už najmenej 50 obrazov psov, množstvo krajiniek a 30 portrétov svetových lídrov. Bush sa chopil štetca v roku 2009, po tom, čo opustil post prezidenta. Dokonca sa mesiac učil umeniu maľovania na Floride.

pexels.com

Tom Hanks zbiera písacie stroje

Hanks sa tejto záľube venuje už od roku 1978 a každý deň jeden písací stroj zo svojej zbierky aj používa. Miluje totiž zvuk písacích strojov aj pocit trvalosti. Hanks tvrdí: „Všetko, čo napíšete na písacom stroji znie skvostne, sú to slová, ktoré formujete v miniatúrnej explózii zvukov. Ďakovný list, ktorý napíšete na stroji, je literárnym dielom.“

pexels.com

Marissa Mayer pečie

Generálna riaditeľka Yahoo tvrdí, že vždy milovala pečenie. Ako sa vyjadrila: „Myslím si, že je to preto, lebo mám rada vedu. A najlepší kuchári sú v podstate chemici. Vďaka môjmu koníčku som lepšia aj vo svojej práci. Pomáha mi hľadieť na veci novým, inovatívnym spôsobom.“ Marissa zaujala k pečeniu praktický postoj a vytvorila niekoľko návodov, ako upiecť ideálne muffiny, či najlepšiu polevu.

pexels.com

Steve Wozniak hrá pólo na Segwayoch

Áno, očividne aj takéto niečo existuje a spoluzakladateľ spoločnosti Apple sa dokonca zúčastňuje aj turnajov. Podstatou hry je dostať gumenú loptičku do protihráčovej bránky. Wozniak sa na účet tohto športu dokonca vyjadril: „Segway pólo je šport, pre ktorý si v kalendári vždy nájdem miesto.“

pixabay.com

Angelina Jolie zbiera zbrane

Jolie patrí medzi Hollywoodske hviezdy so zvláštnou záľubou. Spolu so svojou rodinou zbiera nože. Jolie sa vyjadrila, že do zbierania zbraní ju zasvätila jej mama, keď bola ešte dieťaťom. Teraz doň ona zasväcuje svojho syna Maddoxa. Hovorí, že nože, ktoré mu dáva, sú otupené, nemôže si nimi teda ublížiť a každý nový prírastok do zbierky je sprevádzaný diskusiou o bezpečnosti. Angelina sa vyjadrila, že za jej záujmom o nože je najmä história. Ako povedala: „Navyše, na nožoch je niečo nezvyčajne krásne.“

pixabay.com

Akým koníčkom sa najradšej venujete vy?

Pozri aj: 7 koníč­kov, ktoré spra­via tvoj mozog ešte výkon­nej­ším a rých­lej­ším

thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov