Ani jediný človek nemá toľko šťastia, aby sa za každých okolností vyhol trapasom.

Občas nejaký trapas postihne každého z nás. Niektorí to zvládajú s gráciou, zasmejú sa a idú ďalej. Iní sa nad ním však vedia trápiť ešte poriadne dlho. Na niektoré momenty sa nám nepodarí zabudnúť už do konca života.

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď sa chcete pridať ku skupinke ľudí

…ale keď už ste blízko a nemôžete zmeniť smer a tváriť sa, že ste chceli ísť inde, zistíte, že sa nemáte kam postaviť. Napokon sa tak ocitnete za niekým, kto si vás nevšimne a konverzácia veselo beží ďalej, kým ostatní na vás zvláštne zazerajú. Máte na výber dve možnosti – pokúšať sa natrafiť na skupinku, kde je kúsok voľného miesta alebo sa vypariť a dúfať, že na váš pokus zapadnúť sa rýchlo zabudne.

Dúfate, že sa niekto nebude príliš veľa vypytovať

V tejto situácii ste sa iste ocitli už aj vy. Niekto sa k prihovorí ale nepočujete, čo povedal. Spýtate sa teda, či to môže zopakovať. Ani potom však nepočujete a stále neviete, čo od vás vlastne tá osoba chce. Dúfate teda, že sa vás niečo nepýtala ale len konštatovala, preto sa usmejete sa a budete prikyvovať v nádeji, že vás nebude považovať za blázna.

unsplash.com

Obaja čakáte, kým ten druhý odíde

Verejné toalety vôbec nie sú príjemnou záležitosťou, keď však musíte, tak musíte. Vedľa v kabínke však práve niekto je, tak si poviete, že počkáte. Zdá sa však, že tá druhá osoba tiež čaká práve na to, kým odídete.

Nevhodná otázka

Predstavte si, že prídete do nového kaderníctva. Kaderníčka sa snaží o príjemnú konverzáciu, opýta sa vás preto, čo robíte, čomu sa venujete. Odpoviete jej, popíšete svoju skvelú alebo menej príjemnú prácu a bez toho, aby ste si v prvom momente uvedomili, že je to hlúposť, opýtate sa: „A čo robíte vy?“ Po niekoľkých sekundách vám však svitne sa vy sa do toho kaderníctva už nikdy nevrátite.

Rozhovor s cudzincom

Aj táto situácia je celkom bežná. Idete po meste s priateľom a rozprávate mu nejaký príbeh. Váš priateľ si však musel zaviazať šnúrku na topánke a vy ste nepostrehli, že už nekráča vedľa vás. Rozprávate tak ďalej náhodnej osobe, ktorá práve ide okolo vás. Chybu si uvedomíte, až keď neprichádza žiadna odpoveď a zistíte, že ste rozprávali príbeh úplnému cudzincovi.

unsplash.com

Nevhodné oslovenie

Vzhľadom na to, že v škole strávime nemalé množstvo času, stane sa, že sa človek pomýli. Napríklad keď svoju 30-ročnú učiteľku oslovíte „mami“ alebo ešte lepšie „babka“. V takom prípade radšej nič nevysvetľujte, len sa rýchlo ospravedlňte a tvárte sa, že sa nič nestalo.

Prianie

Predstavte si, že na deň žien kráčate po meste. Milý predavač v obchode sa na vás usmeje a popraje vám krásny deň žien. Vzhľadom na to, že už ste boli myšlienkami inde, namiesto pekného dňa poprajete späť predavačovi taktiež krásny deň žien.

Do akej zvláštnej sociálnej situácie sa podarilo dostať vám? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: Tieto ilustrácie vystihujú život a povahu introvertov absolútne dokonale. Ak ste introvertom, nájdete sa v nich aj vy

thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov