Náhody v nasledujúcich riadkoch vás vážne prinútia zamyslieť sa nad existenciou osudu.

Ak máte radi históriu, zrejme máte prehľad o hlavných udalostiach a postavách, ktoré ju tvoria. A aj keď nie ste fanúšikom dejepisu, pár informácií vám v pamäti určite uviazlo. V každom prípade je dobré pozrieť sa na veci z nadhľadu a vnímať širšie súvislosti. Súvis niektorých udalostí a faktov je totiž vskutku fascinujúci, napriek tomu sa však o nich v knihách dozviete len málo.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dve fotografie v jednej

V roku 1924 matka odfotografovala svojho syna, keďže sa však začala vojna, nemohla fotku vyvolať. O dva roky neskôr vzala nový materiál a odfotografovala svoju dcéru. Zistila, že dve fotografie sa prekrývajú a dcéra fotky sa zobrazuje na fotografii jej syna. Vysvetlením by mohlo byť, že počas vojny sa materiály no fotografovanie často recyklovali.

pintrest.com

Detroit, okolo roku 1930

Dieťa vypadlo z okna, stalo sa však niečo zvláštne. Vôbec nič sa mu nestalo, pretože padlo práve na muža menom Joseph Figlock, ktorý si práve robil svoju prácu a zametal ulice. Našťastie sa nič nestalo ani Josephovi.

i.ytimg.com

Hooverská priehrada

Počas stavania Hooverskej priehrady zahynulo dohromady 112 ľudí. Prvý z nich bol J.G.Tierney, ktorý zomrel 20. decembra 1922. Posledná obeť zahynula v rovnaký deň, avšak v roku 1935. Bol to Tierneyho syn.

listosaur.com

Prvý a posledný britský vojak z 1. svetovej vojny

Prvý a posledný vojak, ktorí padli počas 1. svetovej vojny boli pochovaní veľmi blízko seba. Na fotografii je vidieť, že ich hroby sú niekoľko krokov od seba, presne v čelnej pozícii.

mirror.co.uk

Juhoafrický astronóm, Danie Du Toit

Vo veku 49 rokov sa Danie Du Toit vyjadril, že smrť môže prísť kedykoľvek a nečakane. Hneď potom dostal chuť na mentolku a o chvíľu bol mŕtvy. Zadusil sa. Aká krutá zhoda náhod.

img.aws.livestrongcdn.com

Dve autá v Ohiu, 1895

V roku 1985 boli v celom Ohiu len dve autá. A vodiči práve týchto dvoch áut na seba natrafili a došlo k havárii. Toto bola prvá automobilová nehoda v histórii.

Videohra Deus Ex

Počas vyrábania hry v roku 2000 do nej autor zabudol pridať jeden podstatný detail pri stvárnení New Yorku. Zabudlo sa na slávne obchodné centrum zvané Twin Towers (Dvojičky). Aj toto prispelo k šíreniu mnohých konšpiračných teórií.

gamesweb.sk

Americká novelistka Anne Parish

Táto americká autorka napísala veľa významných prác, medzi nimi aj dielo The Dream Coach. V roku 1920 Anne narazila v jednom kníhkupectve v Paríži na knižku zo svojho detstva. V knihe bol jej podpis a popis: Anne Parish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs.

fasab.wordpress.com

Sestrička Violet Jessop

Táto sestrička bola často na mori a bola na mnohých lodiach, ktoré sa potopili. Bola na RMS Titanic, RMS Olympic a HMHS Britannic. Všetky lode šli ku dnu, prvá po náraze na ľadovec, druhá narazila do inej lode a tretia sa potopila kvôli míne. Všetky nehody Violet prežila.

en.wikipedia.org

Auto Franza Ferdinanda

Všimnite si ŠPZ. Zaujímavé sú na nej čísla. Ak máte radi dejiny, zrejme viete, čo je na tom zvláštne. Vojna skončila 11. novembra 1918, alebo 11.11.18, čo zodpovedá číslam na označení tohto auta.

i0.wp.com

Dvojitý život Patricie Ann Campbell

Všetko to začalo rovnakým číslom sociálneho poistenia. Dve ženy zistili, že okrem rovnakého čísla majú aj rovnaké meno, narodili sa v rovnaký deň (13. marca) v rovnakom roku (1941) a obe majú otca menom Robert Campbell. Obe sa vydali za vojaka v roku 1959 a obe mali dve deti vo veku 19 a 21 rokov.

static.topyaps.com

Hendrix a Handel

Zdá sa, že títo dvaja významní hudobníci boli susedia. Delili ich od seba len dve storočia. Obaja žili na Brook Street v Londýne a čísla ich domu boli 23 a 25.

pbs.twimg.com

Omen, 1976

Súkromný pilot, ktorý bol najatý členmi štábu, zrušil na poslednú chvíľu let. Následne lietadlom narazil do auta svojej manželky. V aute boli aj jeho deti. Nehodu nikto neprežil.

imgur.com

Rybári Mark Anderson, Andrew Leaper a správa vo fľaši

V roku 2006 sa Mark Anderson vydal na ryby a všimol si niečo zvláštne. Našiel odkaz vo fľaši, ktorý bol starý 92 rokov. Ďalší rybár, Andrew Leaper, o niekoľko rokov neskôr, v roku 2012, taktiež natrafil na odkaz vo fľaši, ten mal 98 rokov.

dailymail.co.uk

Baptistický kostol West Side, Nebraska

V roku 1950 zdemoloval výbuch plynu kostol v Beatrice v Nebraske. Zhodou okolností sa speváckemu zboru v kostole nič nestalo. Ako je to možné? Všetci zmeškali nácvik.

bloximages.chicago2.vip.townnews.com

Dva bicykle, diaľnica a kamión

Dvaja starší muži sa vo Fínsku viezli na svojich bicykloch. Boli to dvojčatá vo veku 72 rokov. Išli po tej istej ceste, boli však od seba veľmi ďaleko. Prvého z nich zrazil kamión a umrel. O dve hodiny neskôr na tej istej ceste zrazil iný kamión druhé dvojča, ktoré taktiež neprežilo.

gtkp.com

Hugh Williams

V roku 1660, 1767 a 1820 stroskotali tri lode. Na každej z nich prežil jeden jediný muž a každý z nich sa volal Hugh Williams.

Catherine Eddowes a Marry Kell

Polícia zatkla Catherine Eddowe za opitosť na verejnosti, no hodinu po polnoci bola dostatočne triezva na to, aby ju prepustili. Policajtom však povedala falošné meno, tvrdila im, že sa volá Marry Kelly. V tú istú noc ju zavraždil slávny vrah Jack Rozparovač. Zvláštne je, že skutočné meno jeho poslednej obete bolo Marry Kelly.

imgur.com

Dievča z Petrovky

Aby sa Anthony Hopkins poriadne pripravil na svoju úlohu vo filme Dievča z Petrovky, rozhodol sa, že si prečíta knihu. Náhodou práve tú knihu našiel na lavičke. Autor knihy George Feifer mu povedal, že mu knihu dať nemôže, pretože ju jeho priateľ stratil v Londýne. Kniha, ktorú Hopkins našiel obsahovala autorove anotácie a bola to práve tá kniha, ktorú požičal priateľovi z Londýna.

36.media.tumblr.com

Romulus Augustus

Iste viete, že Rím založil Romulus a prvým vládcom Rímskej ríše bol Augustus. Zaujímavé je, že ten, kto ukončil vládu tejto rodiny sa volal Romulus Augustus.

cdn3.historyextra.com

Dvojitý život Umberta  

Keď kráľ Umberto I. vkročil do istej reštaurácie, zistil, že aj jej majiteľ sa volá Umberto. A nie len to. Obaja sa narodili 14. marca 1844 a obaja sa oženili so ženou, ktorá sa volala Margarita. Reštaurácia bola otvorená v rovnaký deň, keď bol kráľ korunovaný a obaja, kráľ aj majiteľ reštaurácie, zomreli v rovnaký deň, deň po tom, ako sa zoznámili, na strelné poranenia.

brigittegastelancestry.com

Bratia zabití rovnakým šoférom taxíka

Prvý z bratov, Erskin, bol zrazený taxíkom a na následky poranení umrel. Rok predtým bol Neville taktiež zrazený taxíkom a umrel. Oboch zrazil rovnaký taxík, ktorý šoféroval ten istý šofér a viezol toho istého pasažiera. Oboch bratov zrazil na rovnakej ulici, na rovnakom mopede, pričom obaja mali v tom čase 17 rokov.

skeptics.stackexchange.com

Barack Obama a 666

Výherná kombinácia v lotérii len deň po tom, ako v roku 2008 Barack Obama vyhral voľby, bola 666.

bp.blogspot.com

Proroctvo Tamerlana

Sovietsky archeológ otvoril Tamerlanovu hrobku a objavil správu, ktorá predpovedala Barbarosove operácie. Stálo na nej: „Ktokoľvek otvorí môj hrob, mal by odhaliť nepriateľa horšieho, ako som ja sám.“

imgur.com

Profesor Marvel a Frank Baum, autor Čarodejníka z krajiny Oz

Kabát, ktorý bol použitý ako kostým profesora Marvela, bol kúpený v second – hande a pôvodne patril autorovi Čarodejníka z krajiny Oz, Frankovi Baumovi.

imgur.com

Pozri aj: Ruský spánkový experiment: jeden z najdesivejších hoaxov, ktorému ľudia roky verili

scooplify.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov