Nehody sú na dennom poriadku, dozvedáme sa však len o zlomku z nich.

Ľudia sa rodia a umierajú, niektorí však odchádzajú z tohto sveta príliš krutým spôsobom. Zomierajú pri nešťastiach, ktoré pohnú celým svetom. Takéto nešťastia donútia človeka zamyslieť sa nad hodnotou a zmyslom života. Nikdy neviete, ktorý moment je váš posledný a nemôžete vedieť, kedy sa stane príšerná nehoda niekomu práve vo vašom okolí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vesna Vulovič

Táto srbská letuška prežila pád z lietadla z výšky viac ako 10 kilometrov, a to bez akéhokoľvek padáku. V januári v roku 1972 na palube vybuchla bomba, lietadlo havarovalo a Vesna nehodu prežila ako jediná. Po nehode si z pádu na nič nespomínala a ostala dočasne ochrnutá od pása nadol. Pôvodne na palube ani nemala byť, zastupovala kolegyňu, ktorá sa taktiež volala Vesna. Rok po nehode sa takmer úplne zotavila a zaujímavé je, že ju to od lietania vôbec neodradilo a nebála sa opäť nastúpiť do lietadla.

Vesna Vulovic (foto), o stewardeza pe avionul Yugoslav DC-9 care a explodat in aer in ianuarie 1972, a supravietuit unei…

Gepostet von E o lume bizară am Dienstag, 13. März 2012

Hollinwell

V roku 1980 sa práve konala Hollinwelská výročná slávnosť, keď sa z ničoho nič ľudia začali cítiť zle. Bolo im nevoľno, bolelo ich hrdlo a odpadávali. Skolabovalo až 300 ľudí. Spočiatku si vedci mysleli, že išlo o davovú psychózu, táto teória však bola vyvrátená a dodnes nie je jasné, čo to spôsobilo. Hovorí sa však, že ľudia sa priotrávili pesticídom, ktorým boli postriekané polia len niekoľko dní pred udalosťou. Súčasťou pesticídu bola látka, ktorá bola v tom čase vládou zakázaná už tri roky.

Dvojičky Pollockové

V roku 1957 došlo k nešťastiu, v ktorom zahynuli obe dcéry Johna a Florence Pollockových. O rok neskôr Florence otehotnela a čakala dvojičky. Zvláštne bolo, že jedno z dievčat malo znamienko presne na rovnakom mieste, ako jej sestra, ktorá zahynula pri nehode. Dievčatá si pýtali hračky, ktoré predtým nevideli, ale hrávali sa s nimi ich sestry, spomínali miesta, na ktorých nikdy neboli a udalosti, ktoré nikdy nezažili. Pollockovci si myslia, že ich zosnulé deti sa reinkarnovali do dvojičiek, ktoré sa narodili o rok neskôr.

THE POLLOCK TWINS MYSTERY(c) Creepypasta~ Luna LovegoodIn Hexham England the Pollock family had a very strong…

Gepostet von Creepy Ghost Tales am Mittwoch, 18. Dezember 2013

Astronaut

Jedného dňa v roku 1964 hasič Jim Templeton urobil tri fotografie svojej dcéry. John tvrdí, že v okolí sa nikto nenachádzal, napriek tomu na jednej z fotografií vidieť muža oblečeného v skafandri. Odborníci tvrdia, že fotografia nebola nijak upravená, no to, ako sa záhadná postava na fotografii ocitla, sa im vysvetliť nepodarilo.

Neznámy zvuk

V roku 1997 sa na mikrofón pod hladinou oceánu podarilo zachytiť zvuk s mimoriadne nízkou frekvenciou. Dlhé roky panovala hypotéza, že zdrojom zvuku je gigantické zviera, nevedeli však určiť aké. V roku 2012 vedci vydali vyhlásenie, že sú si takmer istí pôvodom zvuku. Mal ho vydať praskajúci ľadovec. Že vraj.

Most Overtoun

Od roku 1950 do dnešného dňa sa cez okraj mosta vrhlo vyše 600 psov a skočili rovno na skaly pod ním. V roku 1994 dokonca z mosta zhodil muž svoje dieťa a tvrdil, že bolo reinkarnáciou Satana. Racionálne vysvetlenie na toto podivné správanie sa zatiaľ nepodarilo nájsť.

#OvertounBridge

Gepostet von Matias Frutos am Sonntag, 26. Februar 2017

Zmiznutie princov

Predtým, ako kráľ Eduard IV. zomrel, požiadal svojho brata, aby dohliadol na jeho dvoch malých synov. Ich strýko ich teda po kráľovej smrti zavrel do londýnskej veže, no za záhadných okolností princovia zmizli. V roku 1674 sa objavili kosti, o ktorých si ľudia mysleli, že patrili práve princom, no táto teória nebola potvrdená.

„Wow!“ signál

Dňa 15. augusta v roku 1977 zachytil teleskop signál z vesmíru. Na 72 sekúnd sa dáta úplne pobláznili a vedec tým bol taký očarený, že k poznámke napísal „Wow!“. Aj keď signál nepotvrdzuje existenciu mimozemskej civilizácie, zdrojom malo byť údajne niečo zo súhvezdia Strelca (Sagittarius).

http://en.wikipedia.org/wiki/Wow!_signal

Gepostet von Zbytočné vedomosti am Samstag, 30. Mai 2015

Záhadný vrah

V 60. rokoch v Škótsku vyčíňal vrah, ktorý pripravil o život tri ženy. Svedkovia tvrdia, že počas vrážd citoval Bibliu, no jeho identitu sa nepodarilo odhaliť.

Desivé hračkárstvo

Hračkárstvo v Kalifornii stálo na pozemku, kde sa kedysi nachádzal ranč. Na tom ranči žil muž, ktorý sa zamiloval do mladej dievčiny, údajne však nešťastne spadol a zabila ho štiepačka na drevo. Väčšina zamestnancov tvrdí, že v obchode straší. Ako keby rady bábik po tme neboli desivé aj bez toho.

pixabay.com

Upírska vražda

Prostitútka Lilly Lindeström bola mŕtva už tri dni, keď jej telo objavila polícia. Zomrela na úder tupým predmetom do hlavy a bola vyzlečená. Najzvláštnejšou vecou na nevyriešenej vražde je fakt, že pri jej tele bola objavená naberačka a v mŕtvole neostala ani kvapka krvi.

Zmiznutie Agathy Christie

V roku 1926 sa známa autorka Agatha Christie rozhodla, že nasadne do auta a na 11 dní odíde. Nikomu však o svojom úmysle nedala vedieť a spustila sa tak obrovská pátracia akcia. Jej auto bolo objavené opustené a autorku našli v jednom z hotelov. Údajne si na to, prečo a kam odišla nespomínala a viac o udalosti nechcela hovoriť.

Happy 125th anniversary to Dame Agatha Christie who was born 125 years ago on this day.How would you wish the Queen of Crime a Happy Birthday?

Gepostet von Agatha Christie am Dienstag, 15. September 2015

O akej najbizarnejšej záhade ste doteraz počuli vy?

Pozri aj: Niektoré záhady sa nepodarí vyriešiť nikdy. Týchto 5 nevyriešených vrážd vám však naženie zimomriavky

buzzfeed
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov