Zlo má na svete svoje miesto už od počiatku. Vždy sa však nájde jedinec, ktorý vykoná taký brutálny čin, že máta ľudstvo ešte desaťročia.

Napríklad, v Amerike ostáva až jedna tretina brutálnych vrážd nevyriešených. Poviete si, že je to len obyčajná štatistika. Zamysleli ste sa však nad tým, že vrah je stále na slobode? Nikdy neviete, či práve váš sused nemá temné tajomstvo. Nemôžete vedieť, kto okolo vás práve prešiel na ulici.

Článok pokračuje pod videom ↓

Chlapec v škatuli

Koncom februára 1957 muž kontroloval pasce, ktoré nastavil v jednom z filadelfských lesov. Nenašiel však zver, ale niečo celkom iné. Objavil škatuľu a v nej telo mŕtveho dieťaťa. Vedel, že jeho pasce sú ilegálne, rozhodol sa preto nález nenahlásiť. O dva dni neskôr telo našiel študent Frederick Benosis, ktorý v lese špehoval študentky z Good Shepherd School. Ani on nechcel nález nahlásiť, nevydržal však a na ďalší deň zavolal na políciu.

Odvtedy je prípad známy ako „Chlapec v škatuli“. Chlapec bol nahý a jeho dlane a chodidlá boli zvráskavené, ako keby ich mal tesne pred smrťou ponorené vo vode. Zrejme následkom silných úderov do hlavy sa pred smrťou povracal. Napriek tomu, že prípad vyvolal značný mediálny záujem, nikto sa neprihlásil, aby chlapca identifikoval.

wikipedia.org

V roku 2002 sa však ozval istý psychiater. Tvrdil, že jeho pacientka Mary popísala, ako jej rodičia chlapca kúpili ako sexuálnu hračku. Mary tvrdila, že jej matka ho práve kúpala, keď chlapcovi prišlo zle. Nahnevala sa a chlapca ubila na smrť. Následne Mary údajne išla s matkou do lesa, zabalili telo do deky a nechali ho tam v škatuli. Policajti predpokladali, že jej príbeh sa zakladá na pravde – napriek tomu, že Mary na tom nebola psychicky najlepšie. Keď sa informácie dostali do médií, Mary ušla z krajiny a zmenila si meno. Polícia sa prípadom prestala zaoberať.

Black Dahlia

V januári 1947 bolo v Los Angeles objavené znetvorené ženské telo. Scéna bola natoľko bizarná, že Betty Bersinger, ktorá telo objavila, si myslela, že je to figurína. Tvár bola rozrezaná od ucha k uchu, v tele chýbala krv a zjavne bolo umyté. Scéna bola mimoriadne nechutná, telo bolo rozdelené na dve časti, ruky boli nad hlavou, nohy roztiahnuté a črevá vsunuté pod zadok. Obeť identifikovali ako 22-ročnú Elizabeth Short známu ako Black Dahlia. Bola začínajúcou herečkou a mala pomer so ženatým obchodníkom.

wikipedia.org

O niekoľko dní sa ozvala neznáma osoba a oznámila, že vyšetrovatelia majú očakávať suvenír. O tri dni sa na pošte objavila obálka adresovaná novinárom a vyšetrovateľom. Obsahovala Shortovej rodný list, fotografie a osobné veci. Vrah sa čoskoro ozval opäť a polícii opísal miesto a čas svojho výskytu. Neskôr však prišla ďalšia poznámka. Brutálny vrah si to rozmyslel a prípad ostáva dodnes nevyriešený.

Obete v chladničke

V roku 1965 sa hliadka vybrala na bežnú kontrolu a rozhodla sa, že navštívia aj postarší pár, Freda a Edwinu Rogersových. Dom bol prázdny a hliadka bola už na odchode, keď im napadlo skontrolovať chladničku. Spočiatku si nevšimli nič zvláštne, chladnička bola napchatá mäsom. Mysleli si, že to je zviera, až kým nechceli chladničku zavrieť a vo vedre na spodku zbadali hlavu.

"The generally heard rumor was that Charles wasn't in Houston at the time of the murders, and that in actuality he was…

Gepostet von The Ice Box Murders am Freitag, 22. August 2014

Ukázalo sa, že manželia boli zabití týždeň predtým, ako ich niekto dal do chladničky. Fredovi rozdrvili lebku a jeho vnútornosti spláchli, Edwinu brutálne zbili a zastrelili. Vrah sa nenašiel, podozrivý však bol a stále je ich syn Charles, ktorý zmizol bez stopy. Nedávno sa prípad znova otvoril, keď manželia Gardenierovci prišli s tvrdením, že Rogersovci svojho syna emocionálne a fyzicky týrali. Žili v synovom dome a na jeho meno si vyberali pôžičky. Charlesa to unavilo a tak ich údajne zabil a ušiel do Mexika.

Izba 1046

Začiatkom januára 1935 sa v izbe 1046 v hoteli President v Kansase ubytoval muž. Zapísal sa pod menom Roland T. Owen. Okrem hrebeňa a kefky so sebou nemal nič. V ten deň sa v jeho izbe zastavila chyžná a tvrdila, že mal zatiahnuté závesy a bol vystrašený. Požiadal ju, aby nechala odomknuté dvere, niekoho čakal. Nasledujúci deň našla chyžná izbu zamknutú z vonku, myslela si teda, že Owen odišiel. Muž však bol v izbe, musel ho tam teda niekto zamknúť.

Gepostet von The Inexplicable, Crime, and Paranormal Events am Dienstag, 30. Mai 2017

Na ďalší deň priniesla uteráky, z izby ju však vyhodil. Až keď prestal fungovať telefón, poslíček šiel Owena skontrolovať a našiel ho v kaluži krvi. Očividne ho niekto mučil, odpovedal však, že zranenia si spôsobil sám, keď sa pošmykol v kúpeľni. Keď sa prípadom začala zaoberať polícia, zistili, že žiaden Owen neexistuje. Muž čoskoro v nemocnici zomrel a bol pochovaný ako neznámy. O rok neskôr si istá žena všimla, že Owen sa nápadne podobá na strateného syna jej priateľky, Artemusa Ogletreeho. Žena potvrdila, že muž z izby 1046 bol jej syn, prípad sa však nikdy nepodarilo objasniť.

Vraždy Hall-Mills

V roku 1922 istý párik objavil pod stromom mŕtvolu muža a ženy. Obaja boli zastrelení. Telá boli upravené do pozícií, chodidlami smerom k stromu. Muž menom Edward Wheeler Hall bol reverendom a mal ruku na ženinom krku. Žena, Eleanor Reinhardt Mills, držala muža za koleno. Žena mala navyše vyrezaný jazyk a všade okolo nich boli roztrhané milostné listy. Hall a Millsová boli milenci, ich vzťah bol však komplikovaný. Podozrivou bola Hallova bohatá manželka.

Suspected evidence on modern display.

Gepostet von Kim Raymond Kowalczyk am Sonntag, 28. Mai 2017

How the bodies were placed by the murder(ers)

Gepostet von Kim Raymond Kowalczyk am Sonntag, 28. Mai 2017

Prípad stagnoval, až kým sa neozvala Jane Gibson, ktorá žila neďaleko. V tej noci údajne videla na svojom poli dvoch mužov a dve ženy. Ženy kričala, aby jej objasnili listy a následne sa ozvali výstrely. Prípad odložili bez obvinených, po 4 rokoch sa však objavila chyžná Hallovcov, ktorá tvrdila, že Edward chcel anulovať manželstvo a oženiť sa s Eleanor. Napriek všetkému, nikto nebol obvinený.

Pozri aj: Toto je 15 prípadov, kedy sa deti premenili na krvilačné a vraždiace monštrá

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov