youtube/scorpion

Medvede vyhladované na kosť, ktoré prosia o jedlo. Takýto strašný pohľad zažili ľudia v indonézskej zoo.

Keď sa povie slovo medveď, okamžite si predstavíme obrovské a majestátne zviera vzbudzujúce rešpekt a oprávnený obdiv.  O to väčší šok zažili návštevníci v indonézskej zoo v meste Bandung, kde vo výbehu malajských medveďov sa nachádzali zvieratá, ktoré od návštevníkov zoo doslova žobrali o akékoľvek jedlo.

V našich zoo sa stretávame s upozorneniami, aby sme zvieratá nekŕmili, lebo im to môže uškodiť, tu je ale situácia iná. Medvede sú vychudnuté na kosť a je jasné, že stravu nedostali už niekoľko dní. Ľudia sú z toho v šoku a ozývajú sa silné hlasy, aby táto zoo bola zatvorená a zvieratá sa dostali tam, kde sa o ne dokážu aj náležite postarať.

Pri pohľade na tieto úbohé vyhladované zvieratá, ktoré prosia o jedlo sa nám tlačia slzy do očí.

Medvede vedia, že jediná šanca ako sa dostať k nejakému jedlu je vyžobrať si ho od návštevníkov zoo.

Keď vidíte zviera, ktoré je v prírode samostatné a je na vrchole potravinového reťazca a teraz prosí o cukríky či hamburger, to je skutočne už „silná káva“.

Osud týchto zvierat je neuveriteľne smutný. Vytrhnutí z ich prirodzeného prostredia a umiestnení do betónového výbehu bez jedla. Nemáme slov.

Ako toto mohli pracovníci v zoo dopustiť?

Organizácia Scorpion, ktorá monitoruje zaobchádzanie so zvieratami v zoologických záhradách už túto zoo vyšetruje a na internete sa zdvihla vlna protestov proti tejto zoo.

Všetci v redakcii dúfame, že zvieratá budú čoskoro prevezené z tejto zoo na iné, lepšie miesto, kde sa o ne aj náležite postarajú. Najlepšie by bolo ich navrátenie do voľnej prírody, čo už žiaľ asi nebude možné, kvôli strate plachosti.

Sme veľmi sklamaní, že aj v súčasnej dobe existujú takéto miesta, kde nevinné zvieratá trpia kvôli nenásytnosti a chamtivosti niektorých osôb.

Pozri aj: Smutná fotka ľadového medveďa šokovala svet. Ukázala, ako klimatické zmeny priamo ovplyvňujú našu Zem

interez.sk (Matej Mensatoris), dailymail.co.uk

 

Uložiť článok

Najnovšie články