viralthread.com

Tak ako je príroda krásna, tak dokáže byť aj krutá a drsná. Keď predátor loví svoju korisť, nie je miesto pre žiadny súcit. Čo sa stane, keď sa mladý leguán ocitne v teritóriu hadov, ktoré majú veľký hlad?

Niekedy nie je nič lepšie ako sa pohodlne usadiť do kresla a v pokoji sledovať kvalitný dokumentárny film. A o to viac, ak ide o kvalitné dokumenty z produkcie BBC pod taktovkou skvelého a ostrielaného biológa Sira Davida Attenborougha. V najnovšom dokumente Planéty Zem môžete vidieť doteraz nezverejnené zábery epického stretnutia leguána s gangom hadov, ktoré majú veľký záujem si na ňom pochutnať. Ako dopadne ich lov? 

Úžasné zábery z prvej časti obľúbeného dokumentu Planéty Zem II očarili internet. V prekvapujúcej scéne môžete vidieť mladého leguána žijúceho na Galapágoch. V prostredí tohto sopečného ostrova, kde Charles Darwin prišiel na evolučnú teóriu, však nie je žiadny živočích nikdy v úplnom bezpečí. Keď si hady všimnú „dobre“ a najmä „chutne“ vyzerajúceho leguána v ich teritóriu, netrvá dlho a rozhodnú sa zahájiť lov.

Pozrite si toto unikátne video:

[youtube B3OjfK0t1XM 720 410]

Leguán unikol takmer istej smrti len tak tak. Hady sa tak budú musieť na teraz zaobísť bez tejto chutnej a šťavnatej koristi. To však pre ne vo všeobecnosti nepredstavuje žiadny problém, keďže tieto živočíchy vydržia bez potravy aj niekoľko týždňov a pri efektívnosti lovu, akú predviedli vo videu, chytiť nejakú ďalšiu korisť im určite nebude trvať veľmi dlho.

interez.sk (mmm), viralthread.com
Uložiť článok

Najnovšie články