Pixabay

Dobrá správa pre všetkých introvertov. Ukazuje sa, že v skutočnosti sa s ľuďmi nemusíte rozprávať, aby ste boli v živote úspešní.

Je veľa povolaní, kde sa od pracovníkov vyžadujú dobré komunikačné „skills“, nonstop úsmev na tvári a akési preukázanie interpersonálnych zručností. Tieto a ešte ďalšie mnohé veci sú hotovou nočnou morou pre všetkých introvertov. Ak ste introvert, zrejme vás napríklad práca asistenta, obchodníka či učiteľa veľmi neteší. Podľa Occupational Information Network však našťastie existujú povolania, ktoré sú pre vás ako ušité na mieru.

jobintrovert2
giphy.com

Zubný technik

jobintrovert3
pexels.com

Pri tejto práci nemusíte predvádzať žiadne „small talk“. Prečo by ste aj mali, keď majú vaši pacienti v ústach rôzne prístroje a jediné, čo sú schopní povedať je: „Ahhhggggh“? Veru, v tejto práci si veľmi nepokecáte.

Spisovateľ, redaktor, copywriter

jobintrovert4
giphy.com

Ak máte bohatú slovnú zásobu, no netúžite po priamom kontakte s ľuďmi, mali by ste zvážiť blažený a osamelý život spisovateľa. Majte sa však na pozore! Ak zverejníte svoje meno a budete naozaj dobrý, stanete sa známejším a populárnejším, čo v prípade toho, ak ste introvert, nemusí byť zrovna žiadané.

Farmár, poľnohospodár

jobintrovert5
giphy.com

Ide vám to lepšie s rukami ako s ústami? (pozn. redakcie – nehľadáme za tým žiadne dvojzmysly) Radi trávite čas vonku? Možnože čas strávený na farme, v prostredí prírody, s kopou pokoja pre seba vám bude naozaj sedieť.

Odhadca majetku a realít

Na rozdiel od realitných agentov, odhadca pracuje s číslami a s ľuďmi len okrajovo. Našťastie, o číslach sa s vami porozpráva len málokto.

Technický pracovník v oblasti geológie

jobintrovert6
giphy.com

Robiť rôzne testy na geologických vzorkách, a teda väčšinou pracovať s kameňmi, je ideálnou voľbou pre introvertov. S kým si chcete pokecať? Hádam nie s kameňmi.

Výskumník v labáku

jobintrovert7
giphy.com

Výskumné laboratórium je pravdepodobne oázou pre každého introverta. Celý týždeň môžete pokojne stráviť skúmaním vzoriek, buniek, skúmaviek a všetkého toho, čo vás proste fascinuje, ak ste vedec.

Matematik

jobintrovert8
giphy.com

Obdobný prípad ako pri odhadcovi majetku. Ak milujete riešiť problémy s číslami, tento job je pre vás ako stvorený. S číslami si nepokecáte a jedná sa o pomerne osamelú prácu.

Environmentálny ekonóm

jobintrovert9
giphy.com

Ak ste introvert s túžbou zachrániť celú planétu, toto je práca pre vás. Ekonómovia životného prostredia zbierajú údaje o výskume a zisťujú, aký vplyv na životné prostredie má hospodárska politika.

Archivár

jobintrovert10
giphy.com

Archivári majú to najlepšie z oboch svetov. Dozvedia sa veľa o ľudských príbehoch, no v skutočnosti sa nepotrebujú s nikým rozprávať osobne. Väčšina archivárov trávi svoj pracovný čas katalogizáciou historických záznamov a dokumentov, aby boli v najbližších rokoch dostupné pre historikov.

Zaujímalo by ma, ak ste introvert, pracujete na nejakej podobnej pozícii? Alebo proste pracujete v oblasti, ktorú ste vyštudovali, prípadne robíte to, čo bolo aktuálne v ponuke? Dbáte na svoje pocity a prispôsobujete prácu svojej osobnosti? Dajte vedieť v komentároch.

interez.sk (Lucia M.), hellogiggles.com
Uložiť článok

Najnovšie články