Hotely, reštaurácie v nich aj lyžiarske strediská budú môcť zostať otvorené aj po 9. januári 2022 v rovnakom režime, v akom fungujú v súčasnosti. Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina) o tom informoval s tým, že takýto prísľub dostal rezort z ministerstva zdravotníctva.
„Zároveň chceme všetkých prevádzkarov poprosiť, aby dodržiavanie opatrení prísne kontrolovali a návštevníkov, aby rešpektovali ich pokyny. Ak si chceme aj naďalej užívať lyžovačky či wellness pobyty, musíme sa všetci správať zodpovedne,“ uviedol na sociálnej sieti Doležal.
Hotely sú otvorené od 25. decembra
Hotely a podobné ubytovacie zariadenia môžu po otvorení od 25. decembra poskytovať krátkodobé služby pre návštevníkov kompletne očkovaných alebo s prekonaním ochorenia COVID-19 najviac pred 180 dňami.
Táto základná podmienka ubytovania turistov neplatí pre detí vo veku do dvanástich rokov a dvoch mesiacov, tie sú považované za očkované. Hostia sa pred ubytovaním zároveň musia preukázať negatívnym RT-PCR alebo LAMP-testom nie starším ako 72 hodín alebo antigénovým testom do 48 hodín, prípadne samotestom vykonaným priamo v ubytovacom zariadení. Výnimku z testovania majú deti do šiestich rokov veku.
Ubytovacie prevádzky podľa nových podmienok museli obmedziť svoju kapacitu na 75 percent. Reštaurácie a bary v ubytovacích zariadeniach môžu byť otvorené len pre ubytovaných hostí, konzumovať jedlá a nápoje môžu výlučne posediačky, pri jednom stole môžu byť najviac štyri osoby, odstup medzi stolmi má byť dva metre. Ubytovaní návštevníci môžu využívať aj služby wellness, s maximálnou kapacitou 30 osôb alebo jedna osoba na 25 štvorcových metrov. Hotelové reštaurácie, bary a wellness môžu mať otvorené medzi 5:00 a 20:00.
Lyžiarske strediská môžu fungovať už od 11. decembra, aj v závislosti od aktuálnych snehových podmienok.
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané
Outlet z kauzy slayáda začal veľkolepo, rýchlo sa z neho stala „nákupná zóna duchov“. Zákazníkov si užíval krátko
Budú počas vianočných sviatkov otvorené obchody? Reťazce hlásia zmeny, pozrite sa, ako to bude po novom









Nahlásiť chybu v článku