Foto: MovieStillsDB

Parazit je jednoznačne filmom, o ktorom sa veľa hovorí najmä po minuloročnom udeľovaní Oscarov.

Na odovzdávaní Zlatých Glóbusov sa stal Najlepším zahraničným filmom a z Cannes si odniesol hlavnú cenu. Na Oscaroch si vyslúžil šesť nominácií, uspieť sa mu podarilo v kategóriách Najlepší pôvodný scenár, Najlepšia réžia, Najlepší zahraničný film a aj Najlepší celovečerný film.

Článok pokračuje pod videom ↓

Svojím námetom sa mu podarilo prekonať všetky ostatné v kategórii najlepších filmov a stal sa dokonca prvou cudzojazyčnou snímkou, ktorá dokázala zvíťaziť v dvoch kategóriách najlepších filmov v histórii udeľovania Oscarov. Niet preto divu, že na seba strháva nemalú porciu pozornosti. Mnohí aj napriek tomu, že o plnohodnotnú komédiu nejde, hovoria o Parazitovi ako o jednom z najzábavnejších filmov posledných dvoch dekád.

Foto: MovieStillsDB

Parazit na Dvojke

Parazit je neobyčajným filmom, ktorý kombinuje mix žánrov a prechádza z drámy cez komédiu až po hororové scény tak plynule, že divákovi neostáva nič iné, iba uznať, že režisér Džun-ho Pon vytvoril majstrovské dielo.

Základom snímky je zobrazenie kontrastu dvoch svetov – chudoby a bohatstva. Členovia chudobnej rodiny sa zvrátenými praktikami infiltrujú do sveta bohatých. Na diváka pri sledovaní čaká množstvo čierneho humoru, silné posolstvo a momenty prekvapenia. Čierna komédia Parazit sleduje príbeh chudobnej, ale prefíkanej štvorčlennej rodiny, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka. Čo sa môže stať, keď sa stretnú dva rozličné svety?

Oscarový film dnes odvysiela RTVS na Dvojke, kde čierna komédia odštartuje o 21:55. Na ČSFD má hodnotenie 86 % a na IMDb získal 8,6/10.

Uložiť článok

Najnovšie články