Foto: Youtube

Mnohí ľudia si ani neuvedomujú, aké sú včely pre nás dôležité.

Včely sú veľkí opeľovači a vďaka ich usilovnej práci si môžeme dennodenne pochutnávať na daroch prírody. Dokazuje to aj iniciatíva Ministerstva životného prostredia spolu s obchodným reťazcom Tesco, ktoré v jednej vo svojich prevádzok umiestnilo potraviny, ktoré by sme mali, ak by včely vyhynuli. Znamená to, že regály boli v podstate prázdne

Článok pokračuje pod videom ↓

Deň 20. máj bol vyhlásený za svetový deň včiel. Aj na základe toho vznikla vo Švédsku milá iniciatíva. Postavili tzv. McHive  (McÚľ) určený práve pre včely. Je to klasický včelí úľ, avšak je na nerozoznanie od klasickej prevádzky McDonald’s.

Ako informuje portál adweek.com na svete sa nachádza takmer 38-tisíc prevádzok tejto reštaurácie vo viac ako 100 krajinách. Vo Švédsku spoločnosť Nord DDB v spolupráci s reštauráciou McDonald’s vytvorila repliku prevádzky rýchleho občerstvenia, ktorú chcú umiestniť na strechu reštaurácie.

Ich cieľom je, aby sa táto iniciatíva rozšírila po celom svete a na streche každého McDonaldu sa nachádzal jeden takýto úľ. Tým by reštaurácie výrazne pomohli populácii včiel. Mnohí prevádzkovatelia McDonald’s sú tejto myšlienke naklonení, a tak my môžeme len dúfať, že sa aj na Slovensku objaví niečo takéto.

Uložiť článok

Najnovšie články