Foto: facebook.com (Elvie)

Počas Dňa matiek, ktorý sa v Anglicku oslavoval už minulý týždeň v nedeľu, sa na niektorých miestach v Londýne objavili veľké nafukovacie prsníky.

Pre niekoho veľmi vtipný, pre iných možno urážlivý a pre mnohé ženy motivačný, bol projekt, vďaka ktorému sa na štyroch miestach v Londýne objavili veľké nafukovacie prsníky. Nebolo to však len pre zábavu, projekt mal veľmi dobrú myšlienku.

Obrovské nafukovacie prsníky, vo veľkostiach od tri do šesť metrov a v rôznych farbách, sa objavili na štyroch miestach a to na Old Truman Brewery, Village Underground, Colombia Road a na The Huntington Estate. Ľudia ich len tak nemohli prehliadnuť, pretože sa nachádzali na strechách budov a boli veľmi dobre vidieť.

Kampaň má na starosti značka Elvie, ktorá nafukovacie prsníky vytvorila a takisto ich aj umiestnila na dané miesta. Myšlienkou tohto projektu, ktorého názov je #FreeTheFeed, je povzbudiť ženy, aby sa pri dojčení kdekoľvek a kedykoľvek cítili komfortne a bezpečne. Kampaň takisto povzbudzuje ostatných obyvateľov, aby tieto ženy povzbudzovali.

Ako uvádza portál thisisinsider.com, generálna riaditeľka spoločnosti Elvie povedala: „Kampaň #FreeTheFeed je výzvou pre všetkých na to, aby sa postavili za všetky ženy, ktoré sa cítia zahanbene pri dojčení. Vieme, že tieto veľké prsníky sú možno vtipné a človek nad nimi zodvihne obočie, no my sa chceme uistiť, že ich nikto neprehliadne.“

Dôvodom celej tejto kampane je najmä dotazník, ktorému sa v júli podrobilo 1000 žien z Británie vo veku od 18 do 80 rokov. Výsledok ukázal, že Británia má najmenej dojčiacich žien v Európe. Viac ako polovica matiek, presnejšie 45%, uviedla, že situácie každodenného života, ako napríklad rôzne stretnutia, im bránia v dojčení v dôsledku negatívneho vnímania nahoty na verejnosti.

thisisinsider.com
Uložiť článok

Najnovšie články