Kto by občas nechcel aspoň zo zvedavosti cestovať v čase, či už do minulosti alebo do budúcnosti?

O tom, či je niečo také vôbec skutočne možné, vládnu už od počiatku skúmania sveta pochybnosti. Nejeden človek si však praje, aby sa mohol vrátiť o pár rokov späť. Napraviť chyby, alebo možno žiť v časoch minulých, navštíviť koncert Freddieho Mercuryho, či užiť si zastarané, no milé metódy spoznávania sa a života. Inokedy zas túžime vidieť budúcnosť a vedieť, čo nás čaká. Aj keď sa zdá, že to všetko je len záležitosťou sci-fi filmov, predostrieme vám niekoľko dôkazov, že cestovanie v čase možno nie je až také nereálne.

Článok pokračuje pod videom ↓

Cestovanie v čase – príklady

Hipsterský cestovateľ v čase

wikipedia.org

Po roku 1900 sa stalo nešťastie, v rámci ktorého sa zrútil most v Britskej Kolumbii. V roku 1941 bol most znovuotvorený a na počesť tejto udalosti bola vytvorená fotografia. Nebolo by na nej nič zvláštne, keby sa v dave neobjavil muž, ktorý tam očividne nezapadá. Kým všetci na fotografii majú obleky a šaty, muž je odetý v pohodlnom odeve a tričku s modernou, digitálnou potlačou. Okrem toho slnečné okuliare, aké má on v tom čase ešte neboli trendom a ani malý fotoaparát, ktorý drží v rukách, ešte neexistoval.

Telefonát do budúcnosti

Caught on camera, by Charlie Chaplin, is a woman with a mobile phone–in 1928–How is that possible, mobiles were not yet invented? Was she a time traveller? See for yourself.

Gepostet von Trepup.com am Samstag, 1. Februar 2014

Dnes nie je nič výnimočné vidieť kráčať po ulici človeka s mobilom prilepeným na uchu. V 30. rokoch to však také bežné nebolo. Prvý bezdrôtový telefón prístupný verejnosti sa objavil až na prelome 70. a 80. rokov. Táto žena však bola v roku 1928 zachytená vo filme Charlieho Chaplina, ako hovorí do malého prenosného zariadenia. Vynára sa tak mnoho otázok. Ak má skutočne mobil, s kým hovorí? A ako je možné, že mala v 20. rokoch taký dobrý signál, aby sa niekam dovolala?

Rudolph Fentz

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=285743038611156&set=pcb.373201006447999&type=3&theater

Písal sa rok 1950 a pre New York to bol len ďalší obyčajný deň. Každý bol plne zaujatý svojou prácou, keď pokoj zrazu narušil hluk pripomínajúci výbuch. Na zemi uprostred premávky ležal muž v obleku z viktoriánskej éry. V jeho vreckách sa našla hotovosť, vizitky, list s jeho vlastnou adresou, avšak s rokom 1986 a bločky z povozu z 18., 19. a 20. storočia. Na základe získaných údajov sa polícii podarilo skontaktovať vdovu po Rudolphovi Fentzovi Juniorovi. Tvrdila, že jej svokor, teda Rudolph Fentz sa v roku 1876 vybral večer na prechádzku a odvtedy je nezvestný. Mohol byť skutočne Rudolph cestovateľom v čase?

Podivný obchodník

youtube.com

Andrew Carlson sa údajne naučil, ako cestovať v čase, aby tak vylepšil svoju budúcnosť. Muž s rovnakým menom bol zatknutý v roku 2003 za nekalé obchodné praktiky, keď investoval 800 dolárov a v priebehu 2 týždňov mal na konte 350 miliónov dolárov. V tom čase pritom väčšina obchodníkov s akciami o svoje financie prichádzala. Ak však viete, čo bude v budúcnosti, dokážete v minulosti investovať tak, aby ste neprišli ani o cent. Vláda tvrdila, že Andrew má prsty v podvode, on sa však obhajoval tým, že pricestoval z roku 2256. Aby to dokázal, ponúkol presnú polohu Usámu bin Ládina, liek na rakovinu a fotku časostroja. Zvláštne je, že do roku 2002 o tomto mužovi nebola nikde ani zmienka a aj v čase, keď sa mal postaviť pred súd, zmizol a odvtedy o ňom nikto nepočul.

Chronovízor

Autor tohto zariadenia, Alfred Weber tvrdí, že chronovízor zobrazí akúkoľvek udalosť, ktorá sa odohrala v minulosti. Aj keď neexistuje dôkaz, že Weberove tvrdenia sú pravdivé, jeho vynález údajne využíva vláda a CIA na predpovedanie budúcnosti.

Muž z Tauredu

Na japonskom letisku sa raz objavil muž, ktorého doklady tvrdili, že pochádza z mesta Taured. Hľadali by ste ho však na mape márne. Také mesto neexistuje. Keď však pred muža položili mapu, ukázal na Andoru nachádzajúcu sa medzi Francúzskom a Španielskom. Úrady si ho chceli na noc ponechať pod dozorom, kým sa však rozhodli, čo s ním, cestujúci záhadne zmizol.

Antické lietadlá

https://twitter.com/BradleyWalsh/status/929676674681200642

Egyptská civilizácia je plná záhad. Ako napríklad dokázali postaviť pyramídy? Niektoré konšpirácie tvrdia, že im pomohli neznáme sily z budúcnosti. Dokazujú to aj hieroglyfy, na ktorých sú vyobrazené stroje podobné dnešným moderným helikoptéram.

Veríte tomu, že cestovanie v čase je skutočne možné, alebo ide len o konšpirácie?

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov