Foto: Twitter/ Going Places Mag

Máte radi kempovanie a drsnú krásu nehostinnej prírody?

Ak áno, týždňový pobyt na Antarktíde je pre vás ako stvorený. Niektorí ľudia sa trasú už pri pomyslení na stanovanie v horách, na tento výlet však budete potrebovať poriadnu dávku odvahy. A nie len to, budete musieť prevetrať aj svoje finančné zásoby.

Ak by ste sa totiž chceli vydať na výlet na Antarktídu, museli by ste si pripraviť sumu, za ktorú by ste si pokojne mohli dovoliť kúpiť napríklad také Porsche 911 GT3. Ak teda máte po ruke 80 000 dolárov, ktoré neváhate minúť na dobrodružstvo, v srdci Antarktídy vás čaká rezort s príznačným názvom White Desert, teda Biela púšť.

Súčasťou rezortu je niekoľko domčekov, ktoré pripomínajú iglu, mrznúť v nich však jednoznačne nebudete. Sú totiž vyrobené zo sklolaminátu a sú útulne vyhriate. Dokopy tvoria tzv. Whichaway Camp. Pre CNBC sa spoluzakladateľ Robyn Woodhead vyjadril, že kemp z diaľky pripomína sídlo na Marse alebo na Mesiaci, v skutočnosti však ide o prepojenie luxusu a dobrodružstva priamo na Zemi.

Vo vnútri každého domčeka nájdete kúpeľňu, kuchyňu, predsieň a dokonca aj vlastnú knižnicu. Nábytok jedálne je ako vystrihnutý z Hier o tróny a príjemnú atmosféru dotvárajú kožušiny. Aby bol dojem luxusu ešte viac upevnený, ak si tak budete priať, šampanské bude tiecť priam potokom len pre vás.

Ako sme však už spomínali, jednoznačne nejde o lacnú záležitosť a týždňový pobyt bude stáť jednu osobu približne 80 000 dolárov. Ak by ste sa tam chceli aspoň pozrieť, ani jednodňový výlet nie je lacný a navyše by ste sa museli najprv dopraviť do Kapského mesta. Odtiaľ by vás na Antarktídu vzala expedícia za lákavých 10 000 dolárov.

Okrem toho, že by ste museli siahnuť poriadne hlboko do vrecka, museli by ste si vziať dovolenku v novembri alebo v decembri. Komplex je totiž dostupný len počas týchto dvoch mesiacov, kedy vrcholí na Antarktíde leto. Aj keď toto leto vyzerá inak ako leto napríklad na Malorke, na nudu by ste nemali čas ani uprostred snehu a ľadu. K dispozícii budete mať personál o počte 11 ľudí, ktorí sa postarajú o to, aby bola dovolenka presne podľa vašich predstáv. Môžete sa napríklad vyšplhať na ľadovú stenu alebo preletieť ponad Severný pól.

Aby toho nebolo málo, dostanete príležitosť obzrieť sa po výskumnej stanici a ak budete mať šťastie, možno stretnete aj skupinku tučniakov. Kto by predsa dokázal odolať tučniakom.

curiosity
Uložiť článok

Najnovšie články