Foto: CC Flickr/Cairo

Google začína mení vzhľad svojho e-mailového klienta.

Google Gmail je mailové rozhranie, ktoré využíva takmer každý z nás. A ten sa už dlho nezmenil. To sa ale dnešným dňom začína meniť. Postupnou aktualizáciou sa zmení jeho vzhľad a pribudnú aj funkcieVynovenú službu predstavili na niekoľkých vizuáloch stránky TechCrunch alebo TheVerge . Má byť akýmsi hybridom medzi súčasným dizajnom Gmailu a aplikáciou Inbox.

Nemusíte sa však obávať veľkých zmien, ktoré by vás mali nejako zaskočiť. Veľkou novinkou budú ikony, ktoré nahradia textové tlačidlá, ktoré Gmail používa.

Novou funkciou bude tiež dôveryhodný režim. Ten umožní, aby používateľ nemohol mail napríklad preposlať či sťahovať alebo kopírovať. Ten ale nebude hneď dostupný a bude zavedený až neskôr.

Foto: TechCrunch

Zmení sa aj panel v pravej časti. Ten zjednoduší prístup do ďalších služieb Gmailu. Pribudne tiež Smart Reply, ktorú Gmail ponúkal v mobilnej verzii klienta a funkcia Snooze pre odloženie e-mailov na neskôr. Google podporí aj svoj Kalendár, ktorý prešiel zmenami v priebehu minulého roka,  Google Keep a Google Tasks.

Foto: TechCrunch

Zaujímavou pridanou funkciou bude aj nudge, teda akési drgnutie. Ak budete mať vo svojej pošte mail, na ktorý by ste mali odpovedať, čo neurobíte, Gmail vám ho pripomenie tým, že mail zobrazí na vrchu vašich mailov.

Nová verzia Gmailu sa bude objavovať postupne, a tak je možné, že na ňu budú niektorí užívatelia čakať ešte niekoľko dní. Viac sme sa novým zmenám venovali v tomto staršom článku. 

Pozri aj: Najzelenší je Reykjavík, no Bratislavu porazil len tesne. Z 50 miest sa naše hlavné mesto umiestnilo na tejto priečke

techbytesketchertheverge
Uložiť článok

Najnovšie články