Foto: youtube.com

Znepokojivé video z ruského cirkusu ukazuje útok medveďa na svojho chovateľa.

Naši pravidelní čitatelia vedia, že náš názor v redakcii na akékoľvek zlé zaobchádzanie so zvieratmi je niečo, čo vždy nekompromisne odsúdime. A rovnaké to je aj v nasledujúcom prípade. Video, ktoré vzniklo v ruskom meste Syktyvkar ukazuje vystúpenie v cirkuse, kde sa využíva drezúra šeliem. Hlavným aktérom vo videu je veľký medveď hnedý, ktorý poslušne plní všetky rozkazy svojho pána. No všetko má svoje medze a to sa potvrdilo aj v tomto prípade.

Keď mal medveď predviesť ďalší trik, z otočky sa zúrivo vrhol a zaútočil na chovateľa. V hľadisku ihneď nastal rozruch a všetci sa obávali toho najhoršieho. Keď to videl ďalší člen cirkusu, okamžite po medveďovi vyrazil s dlhou palicou a po niekoľkých úderoch šelmu skrotil. Medveď sa razom upokojil a svoje predstavenie dokončil.

Po predstavení sa k incidentu vyjadrilo aj samotné vedenie cirkusu. Tí uviedli, že chovateľ nebol nijako zranený a všetci sú v poriadku. Incident prirovnal ku skratu v mysli zvieraťa, aké sa môže vyskytnúť napríklad aj u psov.

Aj toto video ukazuje že používanie zvierat a najmä šeliem v cirkuse je zlé a to nielen pre zvieratá samotné, ale môže byť poriadne nebezpečné aj pre ľudí. Tomu, že medveď na chovateľa zaútočil, sa ani veľmi nedivíme. Medveď hnedý je silná a dominantná šelma, ktorá má vo svojich génoch zakódovaný lovecký inštinkt a ten sa môže prejaviť v zlomku sekundy. A to je pre neho oveľa viac prirodzené, ako to, že sa spútaný v reťaziach kolobežkuje pre pobavenie niekoľkých desiatok divákov.

Pozri aj: Týranie naživo a pred očami detí. Na trnavskom jarmoku si z úbohej opičky urobili atrakciu a zárobkovú činnosť

dailymail.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články