Foto: Wikimedia Commons/flickr.com(Chuck Grimmett)

Fanúšikovia marihuany, pripravte sa. O chvíľu nebudete chcieť ísť na dovolenku nikam inam, len do tohto raja.

Na Slovensku vás zatvoria do väzenia aj kvôli malému množstvu marihuany, v Česku pri sebe môžete mať 10 gramov, v Holandsku majú špeciálne „coffee shopy“. No a v Amerike sa istá firma rozhodla kúpiť celé mesto, aby sa mali fanúšikovia zelenej rastlinky kde stretávať.

American Green je jedna z najväčších kanabisových spoločností. Teraz sa rozhodla pre odvážny krok – rozhodla sa kúpiť celé mesto a plánuje ho využiť na vlastné, zelené, účely. Nipton, kde momentálne žije len 20 obyvateľov, je zatiaľ len všedné mestečko uprostred púšte, no čoskoro sa všetko môže zmeniť. American Green za neho zaplatila 5 miliónov dolárov (približne 4,2 milióna eur) a stala sa tak vlastníkom 50 hektárov pôdy.

Zatiaľ čo v čase zlatej horúčky v polovici 19. storočia bola oblasť náleziskom vzácnych kovov, dnes bude mať horúčka asi trochu inú farbu. „Sme nadšení, že vedieme pravú zelenú horúčku. Kanabisová revolúcia, ktorá sa práve v Amerike koná, má silu kompletne revitalizovať komunity rovnakým spôsobom, ako sa to podarilo počas zlatej horúčky v 19. storočí,“ hovorí prezident spoločnosti David Gwyther.

Mesto má ideálne parametre – nie je tu veľa obyvateľov a nachádza sa uprostred ničoho. Nájdete tu budovu školy, hotel, minerálne kúpele a obchod. Spoločnosť má tiež v pláne zabezpečiť v mestečku energiu z obnoviteľných zdrojov. Turisti sem chodia zažiť pravú atmosféru západu ako za starých čias, no spolu s kľúčom od izby musia dostať aj štuple do uší, pretože železnica je v bezprostrednej blízkosti Niptonu.

Plány sa zdajú byť veľké, American Green chce investovať 2,5 milióna dolárov, vďaka čomu by mohla rozšíriť už existujúcu farmu a predávať balenú kanabisovú vodu. Okrem toho chcú presvedčiť predajcov marihuany a iného príslušenstva, aby sa sem prisťahovali. Tým by sem mohli lákať turistov z celého sveta, keďže Kalifornia je jedným z ôsmich amerických štátov, kde je rekreačné užívanie marihuany legálne.

Pozri aj: Fascinujúce fotografie tohto vedca ukazujú, ako vyzerá marihuana pod mikroskopom

all-that-is-interesting.com, time.com
Uložiť článok

Najnovšie články