16 krajín, kde pijú ľudia kávu úplne odlišným spôsobom, ako ju poznáme my

Advertisements

S kávou je to komplikované. Buď ju milujete alebo nenávidíte. U nás sa káva pripravuje na mnoho spôsobov a v kaviarňach si už naozaj môžete vybrať kávu od výmyslu sveta. Tradičná turecká, espresso, kapučíno, či obyčajná nesca s mliekom. Vedeli ste ale, že káva sa v iných krajinách môže pripravovať inak? Iný kraj, iný mrav. Platí to aj o káve. Akú kávu máte najradšej vy? Viete si predstaviť kávu s citrónom a korením? V niektorých krajinách je to bežné.

Kaffeost – Fínsko

kava1
youtube.com

Vo Fínsku sa horúca káva sa naleje na kúsky juustoleipä (syreniny). Aj keď to môžno neznie lákavo, Fíni túto kombináciu milujú.

Türk Kahvesi – Turecko

kava2
wikipedia.org

Pražené a jemne mleté kávové zrná bublajú v špeciálnej medenej a mosadznej nádobe, zvanej cezve. Turecká káva je zvláštna v tom, že sa pripravuje bez filtra, a teda sa usadí na dne. Je to však veľký rozdiel oproti tureckej káve, akú poznáme u nás.

Yuanyang – Malajzia

kava3
thewoksoflife.com

Tento lahodný silný nápoj, ktorý sa môže podávať horúci alebo studený, sa skladá z troch druhov čiernej kávy, siedmych dielov hongkongského čaju s mliekom, zmesi čierneho čaju a mlieka.

Flat White – Austrália

kava4
flickr.com

Advertisements

Podobne ako u latté, aj tento austrálsky nápoj obsahuje napenené mlieko a espresso. Jediné, v čom sa od latté táto káva líši, je veľkosť. Je o dosť menšie.

Frappé – Grécko

kava17
sheknows.com

Frappé vynašiel zástupca Nescafé v roku 1957. Frappé je populárny letný nápoj v Grécku, skladajúci sa z ľadovej instantnej kávy v mliečnej pene.

Espresso Romano – Taliansko

kava18
nomadnewsdotcom

Pravé talianske espresso sa podáva s plátkom citróna, ktorý podporuje sladkú chuť na jazyku.

Cà phê đá — Vietnam

kava7
flickr.com

Táto káva je veľmi sadká a vo Vietname sa pripravuje s ľadom, s mletou tmavou praženou kávou a s kondenzovaným mliekom, a to všetko pomocou francúzskeho odkvapkávajúceho filtra.

Café de Olla – Mexiko

kava8
wikimedia.org

Škorica a tradičná mexická káva s piloncillom, čo je nerafinovaný trstinový cukor a hlinený hrnček. Takto by sa podľa miestnych obyvateľov mala pripravovať pravá káva.

Pokračovanie na ďalšej strane…



Share on Facebook0
Zobraziť viac
Komentovať (0)

Advertisements