15 kuchynských zvyškov , ktoré si môžeme znova vypestovať

Advertisements

Aké by to len bolo úžasné, keby sme doma mali nonstop čerstvú zeleninu a ovocie! Možno vás už niečo také niekedy napadlo. Takýmto spôsobom by ste si nákupný zoznam dokázali skrátiť hneď o niekoľko položiek. Vedeli ste, že niektoré druhy jedla si doma dokážete vypestovať pomocou jednoduchých a šikovných trikov? Napríklad aj taký ananás.

Fenikel, jarná cibuľka, cibuľa a pór

ako si doma vypestovat Leeks-Fennel-and-Green-Onions
goodshomedesign.com

Budete potrebovať len sklenenú nádobu a vodu. Korene zalejete tou troškou vody a necháte na nejakom dobre osvetlenom mieste, najlepšie na okne. Ani sa nenazdáte a už budete vidieť drobné zelené klíčiace lístky. Keď bude dosiahnutá požadovaná veľkosť, jednoducho odstrihnete/odkrojíte a môžete nechať rásť ďalej rovnakým spôsobom.

Zemiaky

Tie sú takisto veľmi jednoduché na domáce pestovanie, tak prečo to neskúsiť? Ak na sebe majú zemiaky klíčky, nakrájajte ich na približne 2,5 cm časti, pričom každý diel musi mať na sebe aspoň jeden klík. Odložte tieto kúsky na suché miesto a po pár dňoch ich zasaďte do výživnej pôdy s klíčkom dohora cca 20 cm do zeme. Akonáhle si všimnete, že viditeľne rastie, pridajte ešte trocha zeminy.

Kapusta, zeler, rímsky šalát a Bok Choi (typ čínskej kapusty)

ako si doma vypestovat Romaine-Lettuce
goodshomedesign.com

Domáce pestovanie týchto plodín je veľmi podobné tomu predchádzajúcemu. Tajomstvo je v správnom použití koreňa. Prvý postup je rovnaký, koreň zalejeme v miske vodou a necháme na slnečnom mieste a po pár dňoch znova uvidíte jasný dôkaz toho, že to funguje. V tomto prípade je možné dokonca použiť aj zeminu, kotúr je ale v prvom týždni nutné dostatočne zavlažovať.

 



Share on Facebook0
Zobraziť viac
Komentovať (0)

Advertisements