Cestoviny Primavera

Čo budete potrebovať:

250 g špagiet, zlomených na polovicu

1 pór, nakrajaný natenko

230 g špargle

110 g brokolicových ružičiek

za hrnček húb podľa chuti, pokrájaných na plátky

4 strúčiky cesnaku, pretlačeného

2 hrnčeky mandľového mlieka, nesladeného

1/2 hrnčeka zeleninového vývaru

štipku červenej papriky

1 KL soli

tymián

1 KL olivového oleja

10-12 malých kelových ružičiek

1/2 hrnčeka hrášku

šťavu z polovice citróna

strúhaný parmezán či iný syr

kôpor

cestoviny primavera
foodiecrush.com

Postup:

Do hrnca postupne dávame špagety, pór, špargľu, brokolicu, huby, cesnak, mandľové mlieko, vývar, papriku, soľ, tymian a olivový olej.

Privedieme do varu a varíme približne 8 minút za občasného miešania, aby sa nepolepili cestoviny.

Pridáme kelové ružičky a hrášok a varíme ešte 2-3 minútky. (Pokiaľ nie sú uvarené cestoviny)

Primiešame citrónovú šťavu, parmezán a napokon aj kôpor. Omáčka po vychladnutí trocha zhustne.

Pri podávaní pridajte ešte trocha syru i kôpru.

Uložiť článok

Najnovšie články