Špenátovo-hubová omáčka

Čo budete potrebovať:

100 g húb, ktoré máte najradšej (umyť a narezať na plátky)

30 g napríklad bielej, alebo akejkovek obľúbenej fazule z konzervy

3/4 šálky mrazeného alebo čerstvého špenátu

300 g cestoviny, napríklad farfalle (motýliky)

1 a 1/5 šálky vody, prípadne kuracieho alebo zeleninového vývaru

1 šálku mlieka, prípadne polovica môže byť smotana

polvočku menšej nakrájanej cibule

1 KL granulovaného cesnaku (alebo čerstvého podľa chuti)

1 KL soli

1/4 KL čierneho korenia

hubovo spenatova omacka
crunchycreamysweet.com

Postup:

Vo väčšej panvici pridať na rozpustené maslo nakrájané huby a opečte pokiaľ nebudú rozvoniavať na celú kuchyňu a nebudú uvarené.

Pridajte špenát, fazuľu, vodu (alebo vývar), cestovinu, mlieko so smotanou, cibuľu, cesnak, soľ a korenie. Varte za častého miešania na strednom ohni.

Akonáhle bude cestovina dokonale uvarená, je čas to odstaviť a … Jesť.

Uložiť článok

Najnovšie články