Použiť na jednoduchý a pritom geniálny obed iba jeden hrniec? Niekomu to príde maximálne nereálne. Tieto recepty s cestovinami vám dokážu, že to je...

Použiť na jednoduchý a pritom geniálny obed iba jeden hrniec? Niekomu to príde maximálne nereálne. Tieto recepty s cestovinami vám dokážu, že to je možné. Určite sa vám už stalo, že ste mali chuť na niečo chutné, niečo, s čím by ste sa nemuseli dlho babrať. A takisto sa vám určite stalo aj to, že vám došli nápady… Nechajte sa inšpirovať!

Jednoduchá krémová paradajková omáčka

Čo budete potrebovať:

Celozrnné cestoviny Fettucine alebo linguine, prípadne klasické špagety (cca 350 g)

2 šálky vody

2 šálky zeleninového vývaru

1 veľkú nakrájanú cibuľu

1/2 šálky čerstvej bazalky

3 strúčiky cesnaku, ktoré pretlačíme

soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

90 g krémového smotanového masla

1 a 1/2 šálky paradajkovej omáčky či pretlaku

strúhaný parmezán, prípadne iný syr

paradajkova omacka
diethood.com

Postup:

Do hrnca dáme variť cestoviny spoločne s vodou, zeleninovým vývarom, cibuľou, bazalkou, cesnakom, soľou a korením. Nezabudnite prikryť.

Akonáhle sa dosiahne var, môžete pokrievku odložiť a nechajte variť pokiaľ sa uvarí cestovina sa občasného miešania. Takmer všetka tekutina by vám mala „zmiznúť“.

Aknáhle bude cestovina uvarená, pridajte smotanový krém a paradajkovú omáčku. Napokon už len pridať nadtruhaný syr.

Uložiť článok

Najnovšie články