Foto: facebook.com/soupculturesk/naszwybir.pl

Na svete sú len tri prevádzky a jednu nájdeš aj na Slovensku.

Polievku si čoraz viac ľudí zvykne dopriať nielen ako predjedlo, ale aj namiesto hlavného jedla. Vzkriesená vlna záujmu dala priestor na vznik nového typu podnikov, ktoré sa zameriavajú výhradne na servírovanie tohto lieku.

Zuppa, soup, sopa, suppe – aj tak nazývajú polievky. Hovoriť o ich návrate na Slovensko by bolo pritiahnuté za vlasy. Číre alebo zahustené, horúce či svieže letné, sýtejšie alebo ľahšie, vždy však tekuté a výživné – takéto polievky patria k tradícii celé stáročia.

A nielen u nás. Polievka bola podľa životopiscov to jediné, čo Michelangelo vložil do úst, keď maľoval Sixtínsku kaplnku, Giuseppe Verdi v domácej rezancovej hľadal inšpiráciu.

Zupa w Soup Culture

Zupka w towarzystwie smakuje lepiej :)Zapraszamy do naszych lokali:?ul. Pańska 67?ul. Sabały 26 (przystanek Hynka 01)?al. Jerozolimskie 50 (obok wejścia do PKP Warszawa Śródmieście)#soupculture #zupawkubku #kubekzdrowia #towarzystwo

Geplaatst door Soupсulture pl op zaterdag 24 juni 2017

Návrat polievkového trendu podporujú aj Natália a Sergij, ktorí na polievkach postavili v skutku neobyčajný biznis. Či už si polievkový nadšenec alebo tento chod už zo zásady preskakuješ, novootvorená prevádzka v Košiciach na Hvizedoslavovej ulici ťa určite zaujme.

Mladí Slováci si v hlavno meste kultúry otvorili prevádzku s názvom Soup Culture. Ide o koncept, ktorý dnes môžeš nájsť v Poľsku, či na Ukrajine, kde celý koncept vznikol. Soup Culture je pre všetkých stravníkov, ktorých nebaví zabehnutý stereotyp z táckarní, v ktorých si môžeš vybrať maximálne z dvoch polievok.

Soup Culture ponúka každý deň najmenej štyri zdravé polievky, ktoré si odneseš ako zmrzlinu, avšak v špeciálnom polievkovom kornútku, ktorý môžeš skonzumovať.

Tento polievkový fast food tak ponúka alternatívu k bežným rýchlim občerstveniam, ktoré sa vzhľadom na zaneprázdnenosť dnešných moderných ľudí tešia veľkej obľube. Ako však rastie záujem o stravovanie vo fast foodoch, rastie aj množstvo odpadu, a plastov v ktorých sú “take away” obedy zabalené.

V tomto smere je Soup Culture úplne odbremenená, keďže “obal” v ktorom polievku dostaneš ihneď aj zješ. Všetky polievky, ktoré nájdeš v ponuke sú vhodné aj pre celiatikov, až na spomínaný kornútok obsahujúci múku. Aj na to sa v polievkárni  myslelo a celiatici si polievku odnesú v inom ekologickom balení spolu s drevenou lyžičkou. V Košickej polievkárni samozrejme nezabúdajú ani na vegetariánov, či vegánov. V polievkach nenájdeš mäso a obľúbená šošovicová polievka sa varí bez mlieka.

Plast sme nahradili cestom ?Používame iba eco obaly?

Geplaatst door Soup Culture SK op woensdag 5 juli 2017

Ako sa ti páči takýto polievkový koncept? Privítal by si ho aj vo svojom meste?

Pozri aj: Košickí školáci s kávou na jedenie Brusel nedobyli, prekonal ich nápad, ktorý v domácnosti mení biologický odpad na účinný humus

Uložiť článok

Najnovšie články