/ 31 / Michaela
Pekávate doma? Koláče, rožky, domáci chlieb, … Niet nad vôňu pečenia v domácnosti (pokiaľ neprihára). A máte radi tortilly? My áno. Veľmi. Však kto...

Pekávate doma? Koláče, rožky, domáci chlieb, … Niet nad vôňu pečenia v domácnosti (pokiaľ neprihára). A máte radi tortilly? My áno. Veľmi. Však kto by aj nemal…

V obchode zrovna najlacnejšie nie sú a pri pohľade na zloženie a následne na dátum spotreby (končiaci niekedy o 376 rokov) vás možno mnohokrát aj prejde chuť si ich kúpiť. Možno ich už niekoľkí z vás skúšali, možno neúspešne. Našli sme ale naozaj skvelý a jednoduchý recept, ktorý by sa určite oplatilo vyskúšať.

tortilyyyy
rickbayless.com

Ingrediencie pre 12 tortíl

340 g hladkej múky + nejaká tá múka pri práci s cestom
5 lyžičiek masti alebo stuženého rastlinného tuku (alebo najlepšie zmes oboch)
približne 1,5-2 dl teplej vody

Postup

Najskôr zmiešajte múku a tuk, pridajte štipku soli, zalejte časťou vody. Miešať môžete aj vidličkou, prípadne to celé postupne nahádzať do mixéra, ale najlepšie asi bude klasicky „ručne stručne“. Cesto by malo mať stredne tuhú konzistenciu, nie úplne pevnú, ale nie ani mäkkú ako chlebové cesto.

…. pokračovanie na ďalšej strane


Komentovať (0)