Michaela / / Zaujímavosti
Kto by si zavše nerád pochutil na niečom sladkom…

Niekto častejšie, niekto len výnimočne. Do ktorej skupiny patríte vy? Lákavé sladkosti na nás číhajú zovšadiaľ, rozhodli sme sa podeliť sa s vami o recept, na ktorý sme natrafili.

Nájde sa tu niekto, kto nemá rád Raffaello? V obchode veru málo nestojí, skúste si vyrobiť vlastné, nie je to vôbec náročné!

Čo budete potrebovať:

kondenzované mlieko
strúhaný kokos
mandle
oblátky alebo piškóty

Postup:

Do kondenzovaného mlieka nasypeme asi 4/5 kokosu, ak máme mandle aj mleté, tak trocha mletých mandlí a trocha rozomletých oblátok alebo piškót. Zvyšok kokosu použijeme na obaľovanie.

Zmes premiešame a dáme zachladnúť do chladničky na približne 15-20 minút.

Po vybratí z chladničky si naberáme vhodné množstvo, do stredu vtlačíme mandľu a vyformujeme guličku. Posledným krokom bude už len obalenie v kokose.

0
Komentovať (0)