Foto: facebook.com/arthuricecream

/ 390 / branči
Pri­chá­dza tá časť roka, keď bez chla­de­nej pochúť­ky nepre­ži­ješ jedi­ný horú­ci deň a zmrz­li­no­vé kop­če­ky vidíš na kaž­dom kro­ku.

V našom hlav­nom mes­te máme celú výklad­nú skri­ňu úžas­ný­ch zmrz­li­nár­ní s kva­lit­nou zmrz­kou. Art­hur Ice Cre­am je jed­nou z nich!

Gastronomická scéna v Bratislave a pomaly aj iných mestách Slovenska prekvitá a odvážne dobieha tú svetovú. Dnes už skutočne nežijeme v dobe, keď si sa musel uspokojiť so zmrzlinou vyrobenou z prášku a umelých príchutí. V každej zmrzlinárni chutili rovnako, pretože všetci vyrábali rovnako zlú kvalitu. Dnes je tu doba poctivej domácej zmrzky z top ingrediencií.

Ľudia dnes vyhľadávajú kvalitu, nerobia kompromisy, neveria krikľavým umelým farbám a už sa nenechajú nalákať na lacné reklamy. Chuť a vzhľad zmrzky napokon vždy hovoria sami za seba. Nás naposledy dostala zmrzlina od Arthur Ice Cream na Laurinskej. Malá prevádzka na rohu kričí už z diaľky a pravidelne pred ňou stojí menší či väčší rad hladošov. Keď totiž ich výklad uvidíš, stopercentne neodoláš.

Už na začiatok treba povedať, že tento stánok skutočne nie je pre klasikov a vanilku s jahodou si tu úprimne nedáš. Nájdeš tu však úžasne originálne chute, ktoré sú naozaj prírodné a autentické. Pri ich výrobe nie sú použité žiadne prášky ani vajíčka. Pravá hustá belgická čokoláda, slaný karamel, mascarpone či geniálna ricotta s figami, ktorá chutí po mede, ťa dostanú.

Čo však skutočne zviditeľnilo túto zmrzlináreň s talianskymi koreňmi a spravilo z nej originál, sú čierne sladké kornútky a famózna čierna zmrzlina z japonského čierneho sezamu a ešte väčší úlet – zmrzlina z aktívneho kokosového uhlia! Nielen, že to super znie, ale to tak aj chutí. Nehovoriac o tom, ako efektne to vyzerá.

Ak si z nejakého dôvodu vegán, nemusíš sa otáčať na päte, pretože tu na teba čakajú kvalitné vegánske zmrzky a ovocné sorbety z čiernych ríbezlí či indického manga, v ktorých nebolo použité žiadne mlieko, len čisté ovocie. Zároveň nie sú zbytočne presladené a sú ľahšie ako bežná zmrzlina, preto chutia aj nevegánom.

Už nežijeme v časoch zlej zmrzliny, ale ani tej za 4 koruny. Za tú v Arthur Ice Cream zaplatíš presné 1 euro za každý kopček a 50 centov za veľký sladký kornútok. Zmrzlinou tu však skutočne nešetria a nadelia ti pravý taliansky kopčisko. Ak by si mal chuť na niečo ešte sýtejšie, robia tu roztomilé pečené mini pancakes s polevami a ovocím, ktoré zažili top sezónu v zime a na jar.

Pozri aj: Ako by to vyzeralo, ak by sa Česko – Slovensko opäť zjednotilo?

StartItUp.sk


Komentovať (0)