Hovorí sa, že hodnotu toho, čo máme, si uvedomíme neraz až vtedy, keď to stratíme.

Svojho partnera či partnerku berieme občas ako samozrejmú súčasť života. Nepripúšťame, že jedného dňa sa všetko môže zmeniť a až potom si uvedomíme, akú vzácnu osobu sme mali po svojom boku. Toto je list tomu, kto si svojho partnera dostatočne neváži.

Článok pokračuje pod videom ↓

V to ráno strávila pred zrkadlom o niečo viac času, no ty si si to ani nevšimol, ani si jej nepovedal, aká je krásna, a že jej to pristane. Nevieš o tom, no strávila veľa času premýšľaním nad dokonalým darčekom pre teba. A ty si jej nepovedal ani „Ďakujem“. Nevidel si ten smútok v jej tvári, keď si zase raz zrušil spoločné plány.

Nedokázala uveriť, keď ti napísala dlhú správu a ty si odpísal jediným slovom. Nevidel si, ako plakala, až kým nezaspala, pretože sa zdalo, že nech sa snaží akokoľvek, nikdy to pre teba nebude dosť. Nikdy toho od teba nechcela veľa a akceptovala aj to málo, čo si jej dával. Napriek tomu robila všetko preto, aby si bol šťastný. Ty to však nevidíš. Nedokážeš oceniť, že ti dala svoje srdce. Všetko to vnímaš ako samozrejmosť, ako niečo, čo tu jednoducho vždy bude.

unsplash.com

Neprosí o tvoju pozornosť, napriek tomu ti venuje každý kúsok tej svojej. Tak veľmi jej chýbaš, ty si však myslíš, že je otravná. Keď ti povie, že ťa ľúbi, odpovieš len: „Viem“. Nevidíš však do budúcnosti a zatiaľ ani netušíš, že ona už nebude súčasťou tej tvojej. Jedného dňa už totiž bude unavená z toho, ako veľmi sa teraz snažila.

Jedného dňa už viac neostane láska, ktorú by ti mohla dať. Uvedomí si, že ty jej nie si hoden. Zlomí jej to srdce, no dvihne hlavu a odíde preč. Jedného dňa jej do cesty príde niekto, kto jej dá všetko to, čo si ty nemohol a vtedy si uvedomíš, ako veľmi ti chýba. Ona to už ale vedieť nebude.

Nebude vedieť, ako na ňu myslíš a aká ti pripadá krásna. Nebude vidieť, koľko správ si napísal a vzápätí vymazal, pretože si nevedel, čo jej máš povedať a ako. Už nebude vedieť, že si si uvedomil, že bola pre teba tá dokonalá. Nebude vedieť, aký si bez nej osamelý a ako veľmi ti chýba. Nebude ani tušiť, aký si bol šťastný, kým si ju nestratil.

unsplash.com

A budeš si priať, aby si ju nikdy nebol sklamal. Budeš si priať, aby si jej vždy povedal, ako veľmi ju ľúbiš a ako veľmi ti na nej záleží. Budeš si priať, aby vedela, ako ti chýba to cinkanie správ, ktoré ti posielala. Budeš si priať, aby si ju nikdy nebol vnímal ako samozrejmosť.

Uvedomíš si, že si to bol práve ty, kto ju mohol urobiť šťastnou, no teraz je šťastná v náručí niekoho, kto si ju váži.

Pozri aj: Keď je jedna hodina ráno a vy si želáte len to, nech sa vráti späť. Otvorený list všetkým, ktorým zlomené srdce ničí život

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov