Mocní ľudia ukrývajú neraz ešte mocnejšie tajomstvá.

Medzi tie najviac utajované patrí Projekt Montauk, ktorý vzbudil pozornosť nejedného konšpirátora. Uvažuje sa o experimentovaní s mimozemskými technológiami, s cestovaním v čase, telekinézou a mnohými inými ďalšími záhadami. Pravdu sa zrejme nedozvieme, aj toto všetko však bolo údajne súčasťou Projektu Montauk.

Článok pokračuje pod videom ↓

Projekt Montauk pozostával z niekoľkých rôznych odvetví, ktoré sa zameriavali na experimenty rôzneho druhu. Možno ste už počuli napríklad o Filadelfskom experimente, v rámci ktorého sa v roku 1943 kamsi vyparila celá vojnová loď aj s členmi posádky na palube. A čo tak experiment s hypnózou? V rámci projektu sa údajne premýšľalo o masovom hypnotizovaní ľudí pomocou radarov.

Aby sa celý projekt udržal takpovediac pod pokrievkou, vláda si zvolila malú americkú dedinku Montauk. Dokonca ani nemôžeme hovoriť o dedinke, keďže išlo len o malú skupinku ľudí, ktorá obývala priestor, kde nebol dokonca ani kostol. Aj dnes na tomto mieste žije len niečo málo cez 3 000 ľudí. Azda najvýraznejším dôkazom existencie projektu na tomto mieste bol však satelit merajúci 36,5 metra a vážiaci 70 ton.

The Montauk Project

Gepostet von James Wolfe am Freitag, 23. Februar 2018

V súčasnosti tu už pôvodný satelit nenájdete, vláda ho nechala odstrániť, no hovorí sa, že mal slúžiť napríklad na testovanie masovej hypnózy za pomoci signálov s frekvenciou 425 až 450 megahertzov. Vedci si totiž všimli, že istá frekvencia dokáže výrazne ovplyvniť náladu ľudí. Pokúšali sa takto ľudí rozhnevať, rozosmiať, rozplakať alebo uspať. Neskôr sa zamerali na výskum toho, či za pomoci radaru dokážu meniť nie len emócie, ale aj myšlienky ľudí. Spočiatku testovanie prebiehalo na vojakoch, neskôr však aj na obyvateľoch, ktorí o projekte nemali ani tušenia. Aké to malo na nich následky, a či vôbec nejaké malo, nie je známe dodnes.

Ak by ste hľadali iné stopy, zrejme by to bolo márne, pretože väčšina projektu sa ukrývala v podzemí. A to nie len preto, aby projekt chránila pred očami nechcených divákov, ale aj preto, aby bol chránený pred vplyvom nepriaznivého počasia.

AN/TPS-1B Long-Range Search Radar @The Montauk Project….

Gepostet von Sean Duchemin Jr Wildlife Photography am Sonntag, 11. Februar 2018

Medzi ďalšie experimenty projektu Montauk patrí napríklad telekinéza a snaha vytvoriť z energie reálne predmety. Podľa jedného z vedcov, ktorý na projekte pracoval, Duncana Camerona, bolo cieľom dosiahnuť, aby si stačilo predmet predstaviť, a ten by sa následne zhmotnil. Telekinéza však mala zaujímavý vedľajší účinok. Vedci si všimli, že predmety, ktoré nechali zhmotniť, sa zjavili v čase skôr alebo neskôr, ako to bolo naplánované. Takto údajne Cameron prišiel na to, ako vytvoriť tzv. časový tunel. Na cestovanie v čase ale treba odvahu, ktorú vedci nemali, využívali preto na svoje experimenty bezdomovcov. Väčšinu subjektov už údajne nikto nikdy nevidel.

Okrem bezdomovcov sa obeťami projektu údajne stávali aj deti, pretože tie majú podľa výskumníkov otvorenejšiu myseľ k javom, ako je napríklad cestovanie v čase. Tie najodvážnejšie príbehy tvrdia, že ich dokonca posielali aj na Mars. Okrem cestovania v čase sa však vedci zahrávali aj s neviditeľnosťou a tu narazili na niekoľko závažných problémov.

Lighthouse. Montauk, NY. Monochrome. Nellie Vin ©Film Photography.Montauk Point Light located in Montauk Point…

Gepostet von Nellie Vin am Montag, 20. März 2017

O pravdivej verzii toho, čo sa skutočne v rámci Projektu Montauk dialo, sa toho vie málo. Dokumenty sú stále utajované a neexistuje nikto, kto by príbehy vyvrátil alebo potvrdil. Autorom príbehov je Preston Nichols, ktorý tvrdil, že sám súčasťou projektov bol, no boli mu vymazané spomienky. Oficiálne mal byť projekt ukončený v roku 1982, no niektorí si myslia, že tajne funguje ešte aj dnes. Čomu z toho všetkého uveríte, necháme na vás.

Pozri aj: Veríte na cestovanie v čase? Týchto 7 záhadných prípadov vás prinúti popremýšľať nad tým, či skutočne existuje

wikipedia, ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov