Rodičovská láska občas prenáša aj hory, nie vždy sa však uberá tým správnym smerom.

Poznáme to zrejme takmer všetci. Vety ako: „Tú polievku doješ, aj keby si tu mal sedieť do rána!“ či „Večierka o ôsmej!“, keď každý ešte len vychádzal von, počítač len na hodinu, domáce väzenie, kontrola domácich úloh, zákazy a príkazy. Aj keď sa to občas nezdá, aj toto všetko je súčasťou rodičovskej lásky. Snažia sa nás vychovať čo najlepšie. Niekedy však ani rodičia nepoznajú hranice. So svojimi zážitkami sa podelili ľudia, ktorí majú tých najprísnejších rodičov na svete.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najprísnejší otec

Nemohla som ísť nikam sama von, po 7 večer som nemohla mať u seba priateľov. Do domu chlapca som mohla vkročiť až v lete po tom, čo som dokončila strednú školu. Nemohla som si sama vybrať vysokú školu, vybrali mi ju rodičia, lebo bola len niekoľko hodín cesty vzdialená od nášho domu. Každé leto však musím ísť z internátu domov. Každý týždeň moje známky musím ukázať trom rôznym členom rodiny. Teraz, keď začínam ďalší stupeň a snažím sa odsťahovať, každý rozhovor končí hádkou práve kvôli tomuto.

Denníky

Mama našla môj denník, v ktorom sa dočítala, že som prišla o panenstvo so svojím priateľom. Zavolala riaditeľovi školy, aby mu oznámila, že ma môj priateľ znásilnil.

unsplash.com

Kontrola mobilu

Moja mama mi tajne čítala veci z mobilu, čo som zistila až vtedy, keď to najtrápnejšie vytiahla pred rodinou, priateľmi a mojou tajnou láskou. Raz napísala chalanovi, ktorý sa mi páčil, dlhú správu na Facebooku. Zistila som to až vtedy, keď sa mi ozval, aby sa ma spýtal, či o tom vôbec viem. Radšej ani nechcem vedieť, čo mu vlastne napísala.

S kým si vonku?

Nemohol som chodiť von s dievčatami. Raz sme boli v parku s partiou a bolo tam aj niekoľko dievčat. V tom mi volala mama a vypytovala sa, s kým som. Spomenul som len kamarátov. Očividne ma však špehovala, pretože zrazu do parku nabehla, pred všetkými urobila scénu a donútila ma ísť domov. A to ani nie je to najtrápnejšie, čo som kvôli nej zažil.

Hry o život

Moji rodičia boli vytočení do nepríčetna, keď zistili, že som videla Hry o život v kamarátovom dome. Keď nejaký film pozerám s nimi, vždy sa snažia zakamuflovať bozkávacie scény a scény, kde sa nadáva.

unsplash.com

Pozvanie na ples

Dostala som pozvanie na ples od kamaráta. Dva týždne pred plesom ho rodičia pozvali k nám domov a doslova ho vyspovedali. Pýtali sa ho na prácu, vypýtali si číslo na mobil, domov a mail.  V deň plesu som nemohla ísť s ostatnými. Viezla ma mama spolu so súrodencami a sesternicami. Keď sme dorazili, chcela ostať, no našťastie jej to nedovolili. Ples začínal o 7 a ja som mala večierku o 8:30.

Práca

Matka sa chcela uistiť, že som skutočne v práci, keď som mala 17 rokov a popri škole som pracovala, tak prišla za mnou. Nechcela však, aby som o tom vedela, preto ani nevošla. Keď som dorazila domov, vybehla na mňa, že ma v práci nevidela.

Zásnuby

Keď sme sa s priateľom zasnúbili, dostávala som od rodičov dlhočizné lekcie o tom, že s ním nikdy nesmiem byť sama a nesmiem si oprieť ani hlavu o jeho rameno, pretože by to v ňom mohlo prebudiť neodolateľné nutkanie znásilniť ma a bola by to moja vina. Žijeme na druhej strane krajiny, našťastie.

Kino s priateľmi

Na strednej som chcela ísť s priateľmi do kina, ako bežný človek. Film ma príliš nezaujímal, išlo však o zábavu. Otec ma nechcel pustiť, kým som nesľúbila, že po filme o ňom napíšem referát, v ktorom rozoberiem jeho kresťanské kvality.

unsplash.com

Rozhovor pri večeri

Keď som mala 13 rokov, moji rodičia sledovali, čo robím na internete. Raz, keď som sledovala porno a prišli na to, dostala som lekciu pri večeri, pred mojimi mladšími súrodencami a pred kamarátkou, ktorá bola u nás na večeri.

Pohotovosť

Pracujem na pohotovosti a stalo sa, že rodičia dotiahli svoje dospelé deti, lebo ich chceli nechať otestovať na drogy. Spýtal som sa však, či s tým deti súhlasia. Rodičia spustili neskutočný hurhaj o tom, že oni sú predsa rodičia a platia dane. Vtom som im pripomenul, že ich deti sú dospelé a bez ich súhlasu nemôžem vykonať žiaden test. Samozrejme, deti testy odmietli, na čo si rodičia nechali zavolať riaditeľa nemocnice. Ten im však povedal to isté, čo ja.

Drogy

Moja mama si istý čas myslela, že vyskúšam každú dostupnú drogu a spím hádam s každým mužom na svete. Mám však najlepšie známky v škole a vždy po škole a cez víkendy pracujem. Neviem, kedy si myslí, že by som na to mala čas.

Blázniví rodičia

Na výške som chodila s chalanom, ktorý mal tých najbláznivejších rodičov na svete. Mal 20 rokov, no nesmel opustiť svoj byt. Bývali pol hodinu od neho a neustále mu vyvolávali, aby sa uistili, že je doma. Po škole musel ísť vždy priamo domov a keď sme šli niekam na večeru, musel platiť v hotovosti, pretože sledovali jeho účet a keď na niečo minul peniaze, vyspovedali ho. Dokonca nesmel ani šoférovať. Raz v lete sme boli na koncerte a keď mu volala jeho mama, ušiel, aby si našiel tiché miesto na rozhovor. Tak sa jej bál, že nás donútil z koncertu odísť. Prečo tým všetkým prechádzal? Pretože v živote nepohol ani prstom a jeho rodičia platili za všetko.

Pátracia akcia

Raz, keď som mal 21 rokov, vracal som sa domov k rodičom, no cesta mi trvala dlhšie, než si oni vyhliadli cez Google mapy. Keď som sa doma neukázal presne o tri hodiny, zavolali všetky dostupné policajné jednotky troch štátov a nahlásili ma ako nezvestnú osobu.

unsplash.com

Zakázané rozprávky

Raz som mala priateľa, ktorého rodičia neboli celkom v poriadku. Zakázali mu pozerať niektoré rozprávky, lebo sa im zdali príliš homosexuálne. Okrem toho, televízor mohol pozerať len cez víkend a džús mal dovolené piť dvakrát do týždňa. Namiesto rozprávok mu púšťali historické dokumentárne filmy, vďaka ktorým znenávidel bielych ľudí. Trvali na tom, že je „indigo dieťa“, kvôli čomu ho odmietli dať zaočkovať a nesmel hrať futbal ani iné tímové hry. Keď ho pristihli masturbovať, dostal na dva mesiace domáce väzenie a plakal od strachu, že mu odpadne penis.

Psychiatria

Rodičia ma poslali za psychiatrom, pretože si mysleli, že so mnou niečo nie je v poriadku. Po niekoľkých sedeniach sa zistilo, že problémom je môj nevlastný otec. Keď to matka počula, začala šalieť a tvrdila, že netuší, o čom je reč. Neskôr mi bola diagnostikovaná depresia a keď som o tom rodičom povedala, tvrdili, že by som toho psychiatra nemala počúvať.

Zažili ste niekedy prísnych rodičov aj vy? Podeľte sa so zážitkami v komentároch.

Pozri aj: 8 situácií, v ktorých sa rodičia museli kvôli svojim deťom červenať

9gag
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov