Ako je to vlastne naozaj s priateľstvom medzi mužom a ženou? Môže to fungovať, alebo je to úplný nezmysel?

Chodíš s ním už “nejaký ten piatok” a poznáte sa od hlavy až po päty. On vie, čo ti má objednať v reštaurácii a ty vieš, akú príchuť zmrzliny má najradšej. Poznáte sa tak dobre, že mu hovoríš aj to, čo by dievča svojmu chlapcovi hovoriť nemalo. Od zdravotných problémov cez najhlbšie depresie až po nepodstatné veci, ktoré ani nestoja za spomenutie.

Článok pokračuje pod videom ↓

No v každom vzťahu, pokiaľ sa nejedná o tvojho vyvoleného, príde raz koniec. A ak je to jeden z tých priateľskejších koncov, pri ktorom si netrháte navzájom vlasy, jeden z vás navrhne priateľstvo. A keďže tebe je ľúto prísť o takého dobrého kamaráta, súhlasíš.

Pexels

No urobila si dobre? Kamaráti a milenci sú dve rozličné veci. Nespomínam si, že by ma niektorý z mojich kamarátov videl nahú. So žiadnym z nich som ani nikdy nespala, žiadnemu som nešepkala žiadne intímnosti a ani jeden z nich nevie čo mám a čo nemám rada v posteli. A to je ten kameň úrazu.

Ak máš s niekým milenecký vzťah, otvoríš sa mu a dôveruješ mu. Vidí ťa z takej stránky, z ktorej ťa vidí len málokto. Ako by si sa potom vedela pozerať na to ako to isté robí s niekým iným? Že už ho zaujíma niekto iný a že ty už nie si v jeho očiach tá najlepšia?

pixabay.com
Raz sa to určite stane. Každý sa musí posunúť ďalej, takže skôr či neskôr ho uvidíš, ako sa snaží získať nejaké iné dievča. A aj keď si veľmi silná osobnosť a už ho nemiluješ, po čase pocítiš žiarlivosť. A prečo by si sa mala trýzniť? Prečo by si sa mala pozerať, ako je šťastný s niekým iným, zatiaľ čo ty sa trápiš?

Ďalšou negatívnou stránkou je sexuálne napätie medzi vami dvoma. Len čo sa mierne pripijete a odviažete, je tu riziko, že skončíte v posteli. A v tom prípade sa už o kamarátoch hovoriť nedá. Opäť ste milenci, no nie je v tom láska, ani priateľstvo. Nie si pre neho kamarátka, ani láska. Nie si nič a časom to bude aj tak len o sexe.

pixabay.com

Taktiež sa budeš musieť zmieriť s tým, že on už nikdy nebude súčasťou tvojej budúcnosti. A nebude to ľahké. Ak aj príde niekto nový do tvojho života, nebude nadšený tým, že tvoj najlepší kamarát je tvoj bývalý. Preto si budeš musieť časom vybrať a tvoje “kamarátstvo” nepotrvá dlho (a načo ho potom vôbec začínať).

Ak ťa ani jeden z vyššie uvedených dôvodov neodradil, smelo do toho. Ostaň so svojím bývalým priateľom kamarátka a neriešte ostatných. Podľa môjho názoru však takéto priateľstvo neexistuje a spôsobí ti len zbytočné trápenia.

Odzadu.sk
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov