Už do nepamäti fungujú v spoločnosti isté stereotypy, ktoré však neraz vôbec nie sú platné.

Napríklad, ženy sú často vnímané ako tie, ktoré vyžadujú od mužov kvety, čokolády, drahé večere a neustále rozmaznávanie. Naopak, chlap je vnímaný ako niekto, kto nie je fanúšikom romantiky a radšej by si pozrel futbal. Sú však aj takí, ktorí by nežný prejav od svojej polovičky určite ocenili.

Článok pokračuje pod videom ↓

Fantázii sa medze nekladú, a to ani v prípade romantiky. Romantické gesto neznamená len darovať niekomu ružu, čokoládu a prsteň. Znamená to omnoho viac. A myslí si to aj väčšina mužov. Až šiesti zo siedmych, ktorí sa zúčastnili prieskumu, si napríklad myslia, že by bolo pekné, keby sa ich partnerka niekedy len tak dotkla, chytila ich za ruku alebo ich objala. Ďalej sa muži zhodli, že romantika nie je len jednorazové gesto, sú to každodenné maličkosti, ktoré partnerov spájajú a sú si vďaka nim bližší. Ako teda začať?

Pýtajte sa a prejavte záujem

Každému padne nesmierne dobre, keď o neho prejavíte úprimný záujem. Klaďte otázky a nechajte tomu druhému priestor, aby odpovedal. Dáte tak najavo, že vám na partnerovi skutočne záleží a nechcete len zhodiť z pliec každodenné starosti vyrozprávaním sa.

unsplash.com

Venujte mu pozornosť

Hovorí sa, že ženy viac hovoria, ako počúvajú. Niekedy je však lepšie mlčať, venovať partnerovi plnú pozornosť a nechať ho hovoriť. A myslíme tým skutočne plnú pozornosť, bez toho, aby ste pri tom varili, kŕmili deti alebo vysávali.

Vyjadrite úprimne, čo by ste chceli

Nikto nedokáže čítať myšlienky a aj po rokoch je pekné, ak partnerovi poviete priamo a na rovinu, čo by ste si želali. Ak chcete ísť do kina na film, povedzte mu to a netrucujte, že vám to nevyčítal z tváre. Tak z vás bude aj po rokoch vzťahu zohratý fungujúci pár.

Pochváľte ho

Neváhajte a pochváľte na partnerovi čokoľvek, čo sa vám na ňom páči. Či už je to manuálna zručnosť, inteligencia alebo dobrosrdečnosť. Chváliť v poslednom čase zabúdame a zameriavame sa viac na kritiku. Pochvala však každému padne oveľa lepšie ako ďalšia výčitka.

Čo by ste chceli spolu robiť?

Je dôležité niekedy opustiť zabehané koľaje, rutinu a naplánovať si spolu nejaký výlet. Ideálne je, ak si plánovanie podelíte, niečo urobíte vy, niečo partner, dôležité však je plánovať spolu. Dáte tak najavo, že partnerovi dôverujete a máte záujem stráviť s ním spoločný čas.

Vyjadrite porozumenie

Porozumenie je jedna zo základných ľudských potrieb a je nevyhnutnou súčasťou lásky a intimity. Nezabudnite dať teda partnerovi najavo, že nech sa deje čokoľvek, budete stáť pri ňom a urobíte, čo bude vo vašich silách, aby ste porozumeli jeho emóciám a pohnútkam.

unsplash.com

Spontánne prekvapenia

Tak, ako vy očakávate od partnera, že vás občas len tak niečím prekvapí, tak aj partnerovi to dobre padne od vás. Nehovoríme, že máte kúpiť bez jeho vedomia nový dom alebo naplánovať dvojtýždňovú dovolenku. Existuje milión spontánnych drobností, ktoré urobia radosť.

Chráňte si puto medzi vami

Vzťah je niečo, čo si vyžaduje nemálo spoločného úsilia, mali by ste to preto občas osláviť. Uvedomíte si tak, že mnoho vecí je krajších a lepších, keď ste spolu. Váš vzťah je jedinečný a zaslúži si špeciálnu pozornosť.

Čo si myslíte o chlapoch a romantike vy?

Pozri aj: Romantika či absolútne fiasko? 8 žien prezradilo krutú pravdu o tom, ako vyzerala ich svadobná noc

popsugar
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov