Mnoho ľudí problémy rieši tak, že si zbalia veci a hľadajú jednoduchšiu cestu za svojím cieľom.

Mentálne silní ľudia sa však nevzdávajú. Vydržia, aby mohli vidieť, kam to povedie. Urobia však všetko, čo je v ich silách. Viete, čo majú mentálne silní ľudia spoločné? Napríklad týchto sedem vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vyvinutý zmysel pre svoje pravé „ja“

Ľudia, ktorí dokážu ustáť náročné situácie, sa väčšinou vyznačujú tým, že sami seba dobre poznajú. Poznajú svoje limity, avšak vedia aj to, aké sú ich silné stránky a schopnosti, čo im pomôže zvládnuť problémy lepšie, než ostatným. Kritiku a vlastné myšlienky či názory dokážu spracovať s ľahkosťou a využiť ich vo svoj prospech.

Vo všetkom vidia aj niečo dobré

Vyzerá to tak, že bez ohľadu na to, aká je situácia, mentálne silný človek v nej vždy dokáže vidieť aj niečo pozitívne. Keď práve nevedia nájsť kľúče od auta, aspoň sa do práce trochu prejdú. Ak im umrie psík, adoptujú si z útulku šteniatko, ktoré si zaslúži nový, milujúci domov. Ak dostanú výpoveď, vidia príležitosť na rast. Odolného a mentálne silného človeka nemôžete potopiť.

pixabay.com

Vidia ďalší stupeň

Mentálne silní ľudia sú pripravení plne sa do všetkého ponoriť a zariadiť veci tak, aby fungovali dlhodobo. Vedia na všetko hľadieť z iného uhla pohľadu a zhodnotiť situáciu tak, že napriek momentálnemu výsledku, výsledky v budúcnosti budú iné, žiadúcejšie. Preto mnoho podnikateľov nevešia hlavu po tom, čo im biznis nevyšiel podľa plánu. Vedia, že každé zlyhanie im pomôže dostať sa bližšie k úspechu.

Vedia si odpovedať na otázku „prečo“

Ľudia, ktorí vedia, že sa môžu spoliehať na svoje vlastné schopnosti, často chápu, prečo robia to, čo robia a tak, ako to robia. Nehľadajú motiváciu v iných ľuďoch, hľadajú ju sami v sebe. Stanovia si ciele a sústredia sa na ne, aby si boli istí, že v živote dostanú to, po čom túžia. Majú na pamäti, že ak niečo chcete, stojí za to bojovať a snažiť sa.

Nevadí im trocha nepohodlia

Neboja sa vyskúšať niečo nové, aj keď presne nevedia, ako na to. Týka sa to všetkého, od varenia nového jedla, až po výmenu pneumatiky niekde na kraji cesty. Neboja sa zlyhania a chápu, že ochota vydržať chvíľku nepohodlia neskôr prinesie svoje ovocie.

pexels.com

Prijímajú rady od ľudí, ktorým sa chcú podobať

Väčšinou sú mentálne silní ľudia dostatočne samostatní na to, aby nepotrebovali žiadať iných o radu, či vedenie. Keď už to však urobia, vyberajú si tých správnych ľudí. A to takých, ktorí sú taktiež odolní a silní. Od takých, o ktorých vedia, že si už všeličím prešli a ich rady sú múdre a oprávnené.

Starajú sa o seba

Ak ste niekoho niekedy počuli povedať, že nemá čas cvičiť, zrejme nešlo o príliš odolnú osobu. Mentálne silní ľudia totiž vedia, že ak chcú pokračovať v dosahovaní svojich cieľov dobrým tempom, musia sa udržať vo forme a v zdraví. Správne sa stravujú, cvičia, meditujú, komunikujú s odborníkmi, neustále sa učia a snažia sa rásť v rôznych oblastiach. Pokojne sedieť je prípustné len vtedy, keď potrebujú dobiť batérie, ináč sú neustále v pohybe.

Patríte medzi silné a odolné osoby aj vy?

Pozri aj: Zlomená psychika či prepracovanosť sa podpíšu aj na vašom fyzickom zdraví. Nepodceňte týchto 8 varovných príznakov

hackspirit
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov