Foto: Pexels, Polícia SR

Na 80 metrovom úseku cesty sa ocitlo približne 400 kusov hydiny. Policajti po príchode na miesto museli uzavrieť jeden jazdný pruh.

Diaľniční policajti z Trnavy riešili v noci netradičný prípad. S nasadením života zachraňovali bezmocných operencov, uvádza Polícia SR – Trnavský kraj na Facebooku. Za nesprávne upevnený náklad šoférovi odobrali vodičský preukaz.

Polícia prijala krátko po 01:00 hod. oznámenie poľského kamionistu, ktorému počas jazdy vypadlo z nákladného priestoru asi 50 debničiek so živými sliepkami. Na 80 metrovom úseku cesty sa tak ocitlo približne 400 kusov hydiny. Policajti po príchode na miesto museli uzavrieť jeden jazdný pruh križovatky diaľnic R1 a D1, smerom na Trenčín.

Väčšina sliepok prežila

Pri zbieraní popadaných debničiek pomáhali aj muži zákona a spolu s vodičom počkali na náhradný voz, do ktorého boli sliepky preložené. Napriek pádu z idúceho nákladiaku väčšina sliepok prežila a mohla pokračovať v ceste.

Vodičovi policajti uložili, za nesprávne upevnený náklad, blokovú pokutu a zadržali mu vodičský preukaz. Ten mu bude vrátený ihneď po jej zaplatení. Pripájací pruh na diaľnicu D1 bol plne prejazdný až okolo 06:00 hod. ráno.

Pri preprave musí byť náklad riadne umiestnený

Polícia pripomína vodičom, že pri preprave musí byť náklad na vozidle riadne umiestnený, rozložený a upevnený, aby neohrozoval bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Pokiaľ sa prevážajú  zvieratá, nesmie byť ohrozená ich bezpečnosť. Náklad nesmie prekročiť najväčšiu prípustnú celkovú hmotnosť vozidla.

Uložiť článok

Najnovšie články