Praha. Foto: Pixabay

Praha v obrovskej konkurencii porazila aj New York, Paríž či Londýn.

Praha ako hlavné mesto Česka nesie viaceré prezývky, medzi ktorými nechýba najmä „Stovežatá“. Teraz si však vďaka novej ankete portálu Timeout vyslúžila aj prívlastok najkrajšieho mesta na svete. Do hlasovania sa pridali ľudia z celého sveta.

Na svete sú stovky nádherných veľkomiest, ktoré ponúkajú domácim, ale aj turistom perfektnú energiu a zážitky z každej možnej sféry. Taká je určite aj Praha. Hlavné mesto našich západných susedov je dlhodobo turisticky vyťažované a jeho atrakcie, pamiatky či možnosti lákajú ľudí z celého sveta.

Ako napísal portál Time Out, po dlhých mesiacoch bez cestovania sa práve pred letom otvorili nádeje na opätovné spoznávanie tých najkrajších a najzaujímavejších miest sveta. Uvedený portál, ktorého primárnym cieľom sú ankety a turistické rebríčky založené na rôznych indexoch, sa teda v lete rozhodol vykonať veľký test ohľadom jednej najlepšej vlastnosti svetových miest.

Foto: Pixabay

Time Out sa až 27-tisíc respondentov po mnohých svetových metropolách pýtal na jednu vlastnsť, ktorou ich mestá dominujú nad ostatnými. Keď sa prieskum rozbehol v Prahe, až 83 % opýtaných povedalo, že Praha vyniká svojou krásou. Praha je teda najkrajšie mesto sveta na základe ankety, v ktorej hlasovali náhodní ľudia z daných miest.

Ak je teda na vašom zozname povinných vlastností potenciálnej turistickej destinácie krása, Praha by mala byť na prvom mieste vášho zoznamu. O tom svedčí aj spomínaných 83 % voličov, ktorých Time Out oslovil v Prahe. Len 17 % respondentov vyzdvihlo v meste niečo iné, než jeho vzhľad.

Praha nie je len o Karlovom moste

Dôvodov na označenie Prahy za naozaj úchvatnú metropolu je prirodzene viac. Medzi najzákladnejšie miesta, ktoré vzbudzujú nadšené emócie a formujú architektonickú dominantu Prahy, sú, samozrejme, Karlov most, Václavské námestie či Orloj.

Nie je to však všetko len o budovách. Park Letná s nádherným výhľadom do veľkej vzdialenosti, alebo zvoľte ďalší menej rušný spôsob oddychu vo forme prechádzky po brehu Vltavy. Vzhľadom na tieto uvedené miesta sa Praha taktiež udržala na 2. priečke v zozname miest, ktoré ponúkajú priestor pre romantiku a relaxáciu.

V závese Chicago či Viedeň

Praha si teda v rebríčku najkrajších miest berie zlaté ocenenie, zatiaľ čo veľmi tesne za ňou sa umiestnilo Chicago. Magická metropola „za veľkou mlákou“ dostala od tamojších hlasujúcich odpoveď rovnajúcu sa kráse mesta v 79 % prípadov. Okrem Prahy a Chicaga sa na prestížnom vrchole objavili aj susedná Viedeň a tiež holandský Amsterdam.

Uložiť článok

Najnovšie články